Vágólapra másolva!
Neki is segített, hogy vállalta a felelősséget a bakijai miatt. Egyetért Massával abban, hogy Pérez rossz úton halad, ha nem néz szembe a hibáival.

Felipe Massa a múlt héten figyelmeztette Sergio Pérezt, hogy Romain Grosjeanhoz hasonlóan neki is szembe kell néznie a hibáival, ha nem akar balhés versenyzővé válni a külvilág szemében. Massa azért nyilatkozott így, mert Pérez nem volt hajlandó elismerni a felelősséget, miután a Kanadai Nagydíj végén összeütköztek, holott a sportfelügyelők szerint is ő volt a vétkes.

„Aki fejlődni akar, annak szembe kell néznie a hibáival" – mondta Grosjean az Autosportnak. „Ha az embernek az autóban rossz napja volt, át kell gondolnia, hogy mit csinálhatott volna másképp, és újra kell indítania az elméjét. Attól, hogy valamiben te voltál a vétkes, még megbízhatsz másokban, és képes lehetsz együtt dolgozni velük. A kritika csak a fejlődést szolgálja."

Grosjean azért szólalt meg az ügyben, mert Massa őt említette pozitív példaként, mint aki a hibáiból tanulva jó versenyzővé vált. A francia elismerte, hogy a változás tőle is erőfeszítéseket követelt. „A sikert és a kudarcot keskeny határvonal választja el egymástól" – tette hozzá. „Csak össze kellett fognom a sportpszichológusommal, akivel továbbra is keményen dolgozunk."

„Meg kellett találnunk a helyes célkitűzéseket. Volt idő, amikor csak a győzelem járt a fejemben, a rajttól a célvonalig semmi másra nem tudtam gondolni. Az energiáimat ezért nem a megfelelő célra irányítottam. Világos, hogy nem az volt a pályafutásom legjobb szakasza. Nagy lelkierőre van szükség, hogy az ember felálljon a rajtrácsra, amikor mindenkitől vereséget szenved."

Maga Pérez azt mondta, hogy bár Massa véleményét tiszteletben tartja, úgy véli, nem volt hibás a montreali balesetben. Csapata, a Force India Ausztriában vissza is akarta vonatni az öt rajthelyes büntetését, a kérésüket azonban elutasították.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!