Most már jöhet Messi

Salvador, 2014. július 1.
A belga játékosok az Egyesült Államok ellen rúgott első góljuk után a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének hosszabbításában a salvadori Fonte Nova Arénában 2014. július 1-jén. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Salvador, 2014. július 1. A belga játékosok az Egyesült Államok ellen rúgott első góljuk után a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének hosszabbításában a salvadori Fonte Nova Arénában 2014. július 1-jén. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Vágólapra másolva!
Hősies küzdelem, odaadó játék, Wilmots fiai a legjobb nyolc között Brazíliában. A belga sajtó tiszteleg a belga válogatott előtt, de már Messit várja a negyeddöntőben.
Vágólapra másolva!

Wilmots, Hazard és Lukaku, a szövetségi kapitány és a cserecsatár értékeli Belgium nyolcaddöntős győzelmét. Természetesen a belga sajtó sem fukarkodik a jelzőkkel: a "történelmi győzelem" visszafogott értékelés az USA legyőzése után.

Marc Wilmots szövetségi kapitány csak a helyzetkihasználás miatt volt kritikus. Az eufórikus hangulatban ő is a történelmi sikert emlegeti. 1986 óta először harcolta ki a belga válogatott a negyeddöntőbe jutást egy világbajnokságon.

Eden Hazard a csapatot méltatta, saját teljesítményét visszafogottan értékelte. Mindenkit figyelmeztetett, hogy ne emlegessék egy lapon a legnagyobbakkal, például Lionel Messivel, annál többet kell nyújtania.

Belgium még nincs mámorban Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Romelu Lukaku lőtte a második belga gólt a hosszabbításban, amivel úgy tűnt, padlóra küldte Belgium az ellenfelét. A hórihorgas cserecsatár szerint nincs itt az ideje az ünneplésnek: az igazi mámorra még várni kell, az csak Argentína legyőzésével jöhet el.

A DeMorgen lap online kiadása a lehetőséget méltatja: a hatalmas belga hősök végre Messivel nézhetnek farkasszemet - írja a lap. Történelmi siker kapujában a belga válogatott, ha sikerrel veszi a következő akadályt, bejut a legjobb négy közé, és 1986 után újra a döntőbe jutásért játszhat. Egyelőre Messiéket kell legyőzni, hogy továbbra is éljen a belga álom.