Brazília és Messi a favorit

Események

Vágólapra másolva!
Klasszikus összecsapással folytatódik a vb: Franciaország és Németország utoljára 1982-ben találkozott, akkor botrány lett a vége. Scolari pszichológust fogadott csapata mellé, hogy játékosai kezelni tudják az érzelmeiket. A fogadóirodáknál Messi és Brazília a favorit. Kövesse velünk a napi vb-híreket percről percre!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül42 bejegyzés
10:50
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Klasszikussal folytatódik a vb

Németország és Franciaország utoljára 1982-ben találkozott a vb-n, akkor botrány lett a vége, ma este 18 órakor újra összecsapnak. Brazília 22 órakor lép pályára Kolumbia ellen a nap másik negyeddöntőjén. 

10:56
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Brazília és Messi a favorit

Brazília lesz a világbajnok, a legjobb játékosnak járó aranylabdát és a gólkirálynak járó aranycipőt pedig az argentin Lionel Messi érdemli ki a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon - legalábbis a világhírű brit William Hill oddszai szerint, amelyeket csütörtökön, a negyeddöntők előtti napon hozott nyilvánosságra a fogadóiroda.

A nyereményszorzók alapján a legjobb négy közé Németország, Brazília, Argentína és Hollandia jut be.

A góllövőlistát öt találattal vezető kolumbiai James Rodriguez jelenleg Messi mögött a második az aranycipőre esélyesek sorában, míg a legjobb játékos címért Messi legnagyobb kihívójának a brazil Neymart tartja a William Hill.

11:00
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Várható kezdőcsapatok az első negyeddöntőre

Franciaország: Hugo Lloris - Mathieu Debuchy, Raphael Varane, Mamadou Sakho, Patrice Evra - Yohan Cabaye, Mathieu Valbuena, Blaise Matuidi, Paul Pogba - Karim Benzema, Olivier Giroud

Németország: Manuel Neuer - Jerome Boateng, Mats Hummels, Per Mertesacker, Benedikt Höwedes - Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm, Toni Kroos, Mesut Özil, Mario Götze - Thomas Müller

játékvezető: Nestor Pitana (argentin)

11:01
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Várható kezdőcsapatok a brazil-meccsre

Brazília: Julio Cesar - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Fernandinho, Paulinho - Oscar, Neymar, Hulk - Fred

Kolumbia: David Ospina - Juan Zuniga, Mario Yepes, Cristian Zapata, Pablo Armero - Abel Aguilar, Carlos Sanchez - Juan Cuadrado, James Rodriguez, Victor Ibarbo - Teofilo Gutierrez

játékvezető: Carlos Velasco (spanyol)

11:04
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Mandzukic az Atléticóban folytathatja

A világbajnokságról már kiesett horvát válogatott középcsatára sajtóhírek szerint a spanyol Atlético Madrid játékosa lehet. Diego Simeone csapata 18 millió eurót fizetne a Bayern Münchenből elvágyódó játékosért, akivel a Chelsea-hez távozó centerüket, Diego Costát szeretnék pótolni. 

11:58
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Egervári és Csank megmondta a tutit

A két korábbi magyar szövetségi kapitány szerint három európai válogatott sem lenne meglepetés a világbajnokságon a legjobb négy között. Egervári előre vetíti, hogy ma este Kolumbia legyőzi Brazíliát. Csank nem tartja elég erősnek a selecao középpályássorát - hangzott el a Sport Tv Mai helyzet című műsorában.

12:28
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Di Stéfano ma 88 éves

A Real Madrid korábbi kiváló támadója, Puskás Ferenc egykori csapattársa, a Real későbbi edzője, Alfredo di Stéfano ma ünnepli a 88. születésnapját. Isten éltesse!

12:53
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Argentin ászt akar a United

Ángel Di María a legújabb kiszemelt a Manchester Unitednél. Az argentin válogatott és a Real Madrid BL-győztes szélsője, a Svájc elleni nyolcaddöntő győztes gólszerzője 40 millió euróért válthat klubot - írja a Daily Star.

13:20
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Végre megszólalt Neymar

A brazil házi gólkirály csapatkapitány, Neymar szerint teljesen fölösleges leszűkíteni a Kolumbia elleni negyeddöntőt Neymar és James Rodríguez külön meccsére. A csapatok döntik el a meccseket egymás között - nyilatkozta Neymar a Times of India című lapnak. 

13:31
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Berlusconi sokat bukott a vébén

A Milan tulajdonosa, a korábbi olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconinak nagyon fáj az olaszok vébé-szereplése. A torna előtt lett volna egy 35 millió eurós ajánlat Balotelliért, de most ki veszi meg? - méltatlankodott Berlusconi a La Gazetta dello Sportban.

13:46
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

A német óvatósság lesz a nyerő

Bastian Schweinsteiger tudja, mi lesz a kulcs a franciák ellen. A német középpályás a Times of India című lapban hívta fel a figyelmet a folyamatosan támadó futballra törekvő franciákra és a kiváló formában futballozó Karim Benzemára. A Bayern alapembere hozzátette, nem szabad túlságosan kinyílnia a németeknek, óvatosan kell játszani a franciák ellen. 

14:02
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Argentin repülős szelfi

Elindult Brazíliavárosba az argentin válogatott, a futballisták a repülőn fotózkodtak.

14:13
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Nyolcéves Del Piero-lövés

2006-ban ezen a napon lőtte a felső sarokba Alessandro Del Piero az olasz válogatott második gólját Németország ellen a világbajnoki elődöntőben.

14:34
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Luxuskörülmények között a Barca

A birminghami St. George's Park lesz a katalán csapat otthona július 28-tól augusztus 2-ig. A St. George Park Anglia egyik kiemelt képzési központja. 330 hektár területen többek között 11 futballpálya áll majd a Barca rendelkezésére, és a parkhoz tartozik egy 228 szobás luxusszálloda is.

14:43
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Hatvan éve vb-döntőt játszottunk

1954. július 4-én szenvedett 3-2-es vereséget a svájci labdarúgó-világbajnokság Bernben rendezett döntőjében a toronymagasan esélyes magyar Aranycsapat a Német Szövetségi Köztársaság válogatottjától. A magyar szurkolók sorstragédiaként élték meg a kudarcot, amely sokkolta az egész országot, az elvesztett döntő hírére robbant ki a Rákosi-rendszer első spontán tüntetése Budapesten. 

Mind a mai napig nincs megnyugtató válasz arra a kérdésre, miképpen történhetett meg, hogy a magyar csapat, amely 1950 óta nem szenvedett vereséget nemzetközileg jegyzett mérkőzésen, és a csoportmérkőzések során 8-3-ra legyőzte az NSZK-t, hogyan maradhatott alul a döntőben. Ráadásul úgy, hogy az együttes Puskás és Czibor góljaival a 9. percben már 2-0-ra vezetett, bár aztán a 19. percben az állás 2-2 volt. A győztes gólt a második félidő 39. percében Helmut Rahn szerezte.

A szurkolók nem tudták feldolgozni a kudarcot, tömegesen vonultak az utcára, kirakatokat törtek be, Puskást és Sebes Gusztávot szidalmazták, Sebes lakásához, majd a Rádióhoz vonultak. A játékosok titokban érkeztek haza, a vonatról korábban leszállva a tatai edzőtábort érintve valósággal "hazaszöktek". Két évvel később, az 1956-os forradalom után aztán az Aranycsapat szétesett, s a magyar labdarúgó-válogatott többé nem jutott világbajnoki döntőbe.

Amit a magyarok berni tragédiaként éltek meg, azt a németek berni csodaként. A Süddeutsche Zeitung című lap a döntő félszázadik évfordulóján azt írta, hogy az a berni vasárnap volt a Német Szövetségi Köztársaság tényleges megszületésének napja, fontosabb, mint a pénzreform, az alkotmány elfogadása vagy a berlini fal ledöntése. A háborúból hazatérők, a menekültek, az elüldözöttek első ízben érezték úgy, hogy felértékelték őket. A lap szerint Németország ezen a napon aratta első diadalát a második világháború óta.

14:56
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Összeverekedtek a szurkolók

A brazil és a kolumbiai drukkerek éttermi verekedésétől hangos a brazil sajtó. A csihipuhit testközelből nézte végig a kolumbiai elnök fia. A worldcup2014buzz.com szerint a brazilok kezdeményezték a verekedést.

15:06
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Cabrini ingyen is elvállaná

Az olasz női futballválogatott kapitánya, Antonio Cabrini akár fizetés nélkül is elvezetné a férfi válogatottat - írja a gazzetta.it. Cesare Prandelli lemondása után még betöltetlen a kapitányi poszt Olaszországban, korábban beszámoltunk róla, hogy Luciano Spalletti, Roberto Mancini és Massimiliano Allegri neve szerepelt az esélyes utódok között. Döntés várhatóan augusztusban.

15:52
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Suárez tényleg a Barcáé lesz

A harapásairól is híres uruguayi csatár, Luis Suárez még a héten orvosi vizsgálatra utazik a Barcához  - írja a Skysports. Korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy a katalán csapat 60 millió fontot (22,8 milliárd forint) fizetne a több hasonló ballépést elkövető csatárért, a Liverpool viszont 80 millió alatt nem akar megválni Suáreztől. A leendő vételárból 4.5 miilió euró Suárez korábbi klubját, az Ajaxot illetné meg.

16:00
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Francia-német belharc a Realban

Karim Benzema Sami Khedira ellen. A franciák a németek ellen. A Real-csapattársak egymás ellen. A Real Madrid Twitter-oldalán találtuk az érdekes felvezetést.

16:22
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Már Ronaldo is kételkedik

A Fenomén szerint egyáltalán nem biztos, hogy Brazília legyőzi Kolumbiát a vb-negyeddöntőben. A kétszeres világbajnok csatár a gazzetta.it-nek mondta, hogy amíg a csapata kínkeserves, szenvedő mérkőzésen jutott túl Chilén, addig Kolumbia igazán jól játszott és megmutatta a világnak James Rodríguezt. "Nagyon remélem, hogy mi leszünk sikeresek, én egészséges önbizalommal várom a mérkőzést, ugyanakkor mégsem vagyok biztos benne, hogy mi jutunk tovább az elődöntőbe." - fogalmazott Ronaldo.

16:36
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Dolgozzon James Rodríguez éttermében!

Ha Kolumbia megnyeri a vébét, James Rodríguez minden egyes éttermi dolgozójának fizet fejenként 5000 eurót. A nagylelkű felajánlás 55.000 eurót jelent, 11 alkalmazottja van ugyanis az Ancora Violeta nevű Leca de Palmera-i étteremnek - tudtuk meg az ESPN-től.

17:29
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Nézzen Müller-emotikonokat!

Így fejezi ki az érzelmeit a német válogatott és a Bayern München gólvágója, Thomas Müller.

17:39
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Német szelfi brazil-mezben

Flamengo-mez volt a fiúkon, amikor megnyomták a gombot. Podolski és Schweinsteiger nem először szelfizik a vébén, tán nem is utoljára.

18:31
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Suárez tényleg nem edzhet

Bár a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának vezetője, Claudio Sulser úgy nyilatkozott,. igazságtalan lenne, ha Luis Suárez négyhónapos eltiltása alatt edzésre sem járhatna, a FIFA azonnal jelezte, márpedig az uruguayi csatár nem tréningezhet sem a Liverpoollal/Barcelonával, sem a válogatottal.

18:44
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Nationalelf vs Deschamps

A német labdarúgó-válogatott 15 mérkőzés óta veretlen, a mérlege tíz győzelem és öt döntetlen. A francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps játékosként és menedzserként tíz összecsapás óta veretlen.

19:11
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Hivatalos német-francia kezdőcsapatok

19:48
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Szalai aláírt a Hoffenheimhez

Szalai Ádám a német élvonalban szereplő Hoffenheim labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A Bundesligában legutóbb kilencedikként zárt csapat klubvezetése pénteken jelentette be, hogy a 19-szeres válogatott magyar csatár - aki a Schalke 04-től érkezett - 2018 júniusáig szóló szerződést írt alá.

A két egyesület megegyezett abban, hogy az átigazolás pénzügyi részleteit nem hozza nyilvánosságra, a német hírügynökség ugyanakkor úgy tudja, hogy a 26 éves támadó hatmillió eurójába (1,8 milliárd forint) került a Hoffenheimnek.

Szalai tavaly nyáron, 8,5 millió euróért (2,6 milliárd forint) került a Schalkéhoz Mainzból, de az elmúlt szezonban kevés játéklehetőséghez jutott, leginkább a kispadról nézte végig a meccseket. A magyar játékos eddig 107 Bundesliga-találkozón lépett pályára, s 28 gólt szerzett.

20:14
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Így drukkolnak Párizsban

A párizsi Hotel de Ville előtt elhelyezett kivetítőn hatalmas tömeg követi a francia-német vb-negyeddöntőt.

20:20
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Ezzel a góllal vezetnek a németek

Hummels fejelt egy szabadrúgás után.

20:33
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Rekorder lett a gólszerző

A francia-német meccs gólszerzője, Mats Hummels lett az első védő, aki egy világbajnokságon két fejesgólt szerzett.

20:41
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Berlinben eddig jó a buli

Hummels gólja tett arról, hogy emelkedett legyen a hangulat.

21:15
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Valbuena fejére nőtt a kísérő

A francia játékos mindössze 167 centis.

21:48
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Ronaldo jól vuduzott

Klosénak nem sikerült gólt szereznie a franciák ellen, Löw le is cserélte, így marad a holtverseny a vb-góllövista élén a brazil Ronaldóval.

22:09
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

A gólszerző lett a legjobb

A FIFA-nál a franciák elleni meccset eldöntő Mats Hummels lett a meccs legjobbja. A német védő második gólját szerezte a vébén, a német válogatott pedig zsinórban negyedik vébéjén jutott el az elődöntőig. Ez rekord.

22:10
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Bravót hétfőn bemutatják

Hivatalosan hétfő kora délután mutatja be Claudio Bravót a Barcelona, a chilei válogatott kapus lesz a spanyol futballklub harmadik nyári igazolása. Korábban a Borussia Mönchengladbach német kapusa, Marc André Ter Stegen, illetve a horvát Ivan Rakitic (Sevilla) írt alá.

22:28
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Rosberg is megünnepelte a németeket

22:54
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

A nap legjobb híre

Megszületett legkedvencebb sportrovatos kollégánk, Ujlaky-Gazdag István kislánya, Fanni. "A mamája egy vb-játékban német védőt választott, méghozzá Mats Hummelst - most aztán triplán boldog. Elsősorban persze mindenki egészséges.:)" - nyilatkozta a büszke apa.

22:55
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Meglepetés nélküli kezdőcsapatok

Kolumbia: Ospina - Gutierrez - Zuniga, C. Zapata, Yepes, Armero - Ibarbo, C. Sanchez - Cuadrado, James Rodriguez, Guarin
Brazília: Julio Cesar - Maicon, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo - Paulinho - Fernandinho - Oscar, Neymar, Hulk - Fred

23:39
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Mindkét csapat az élmezőnyben

Brazília és Kolumbiai is jól áll vonyító kommentátorokból.

23:40
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Kövesse élőben a meccset

23:41
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Ez van éppen a Copacabanán

23:45
július 04, 2014
Vágólapra másolva!

Ennyi volt mára

Köszönjük a figyelmet, tartsanak velünk holnap is.