Ez a madárijesztő medve ellen is jó

medve ijesztő robot
Vágólapra másolva!
A török fejlesztés szirénázik, és még sokkolója is van. De nem egészen biztonságos.
Vágólapra másolva!

Leginkább egy rosszul sikerült busójelmezre hasonlít az a török fejlesztésű madárijesztő, amelyet alkotója különböző képességekkel vértezett fel – írja a 9News ausztrál hírportál.

A meglehetősen röhejes kinézetű madárijesztőről videó is készült: ezen jól látható, hogy egy barkács kivitelű fűnyíróéhoz hasonló kerekeken gurul, a testét pedig elektromos motorok mozgatják. A véletlenszerűen jobbra-balra csapkodó gépet túlzás lenne robotnak nevezni, mindenesetre a készítője, Mustafa Karasungur szerint nem csak a seregélyt, de akár egy medvét is képes elijeszteni.


Ennek a robotnak csak kis jóindulattal nevezhető berendezésnek nem csak a csapkodó karja vagy a belsejében lévő sziréna a fegyvere, az egyik kezében egy 25 ezer voltos feszültség alatt álló láncot is lóbál. Bár az ebben folyó áram alacsony áramerősségű – tehát nem okoz halált –, a rendőrségi sokkolókhoz hasonló hatást vált ki.

Medveijesztő "robot" Forrás: Youtube

E képessége aggaszt egyébként sok helybélit, akik úgy gondolják, hogy az elektromos madárijesztő emberekben is kárt tehet. Készítője mindenesetre mobil áramforrásként is tudja használni, mivel a gép beépített telepéről mobiltelefont is lehet tölteni, egy lámpát pedig négy órán át lehet működtetni róla áramszünet esetén – nyilatkozta a török Dogan hírügynükségnek.