Vágólapra másolva!
Nyílt levelelet írtak a Ferencváros szurkolói Kubatov Gábor elnöknek.

A levelet a magukat Veteránokként aposztrofáló szurkolók jegyezték, akik azt írták, hogy a figyelemfelkeltés volt a céljuk, ugyanis eszkalálódni látnak olyan történéseket és folyamatokat, amelyeket szeintük csak Kubatov tud megállítani és kezelni.

A Fradinál a bajnokság eleje óta sztrájkolnak az ultrák a szurkolói kártya és az azonosításhoz szükséges vénaszkenner bevezetése miatt, Kubatov azonban hajthatatlan maradt.

"A Ferencváros legendás szurkolótábora anno önmagát szervezte, így jött létre majd 90 éve a B közép. Tapasztalatunk szerint a mesterkélten és mesterségesen létrehozott és fenntartott műszurkolói háttér nem tudja biztosítani, hogy a mérkőzéseken '12 játékossal' lépjen fel a Ferencváros. A bajnoki cím mentes évek ellenére még mindig a Ferencváros mérkőzéseit látogatták a legtöbben. Ezt a privilégiumot önmagunk akarjuk felszámolni? Miért nehezítik meg a jegyhez jutást, a mérkőzésre járást, legyen szó akár hazai vagy idegenbeli mérkőzésről?" - szegezik a kérdést Kubatovnak a szurkolók, aki nem értik, miért fogadja el a Ferencváros az "MLSZ életidegen, a futballkultúrát semmibe vevő szabályozási rendszerét".

"Hogyan lehetséges, hogy a több évtizedes 'Hülye vagy!' rigmus százezres büntetési tétel legyen egy labdarúgó mérkőzésen? - tesznek fel újabb kérdést a szurkolók, akik a levél végén kifejtik, ők is voltak fiatalok, hevesek és lázadók, de azóta másképp gondolják a dolgokat.