Ütik a Magyar Telekomot

Vágólapra másolva!
Nincs nagy formában ma a Magyar Telekom, az utóbbi napok erős szereplése után ma ismét nyomás alatt az árfolyam, múlt hét csütörtökhöz hasonlóan.
Vágólapra másolva!
  • A telekompapír 307 forinton is megfordult, ezzel az emelkedő trendvonalat, és az 50 napos mozgóátlagot is visszatesztelte. A forgalom jelentős, már 740 millió forintot tesz ki, ugyanakkor komoly piacmozgató hír nem látott napvilágot.
  • A többi blue-chip közül csak az OTP-ben van egyedül tartás, de a 4 440 forintos szinttel csak 0,1 százalékos emelkedésre képes. Közben a Richteré s a Mol 0,3-0,4 százalékos mínuszokban mozog. Az FHB pedig még gyengébb formában, 3,5 százalékos esésével már 650 forint felé közelít a bankpapír, amivel az utóbbi két hétben bőven 10 százalék feletti mínuszt mutat.
  • A forint viszont erősnek számít ma, amiben az aukció, és a jó piaci hangulatnak lehetett szerepe. Ezúttal a Fed "tapírozását" sem érezte meg a forint, és az euróval szemben már 311,8 közelében mozog az árfolyam. A dollár erősödése miatt az USDHUF csak mérsékeltebb mozgást mutat, és 246,3 közelében jár.
  • A nemzetközi tőzsdéken közben 0,4-1 százalék között szóródnak a pluszok, amiben a Fed tegnapi döntéseinek, és a skót függetlenségi népszavazással kapcsolatos optimizmusnak is szerepe lehet. A nap hátralévő részében feltehetően a skótokkal kapcsolatos hírek mozgathatják majd a piacokat, ahogy az előzetes eredményeket publikálják.

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.