Még Gerrardot is sokkolta a hajrá

Liverpool
UNITED KINGDOM, Liverpool : Liverpool's English midfielder Adam Lallana (C) celebrates with Liverpool's English midfielder Steven Gerrard (L) and Liverpool's English midfielder Raheem Sterling (R) after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Liverpool and West Bromwich Albion at Anfield in Liverpool, north west England on October 4, 2014. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
Brendan Rodgers és Steven Gerrard szerint is elképesztő szerencsével nyert a Liverpool a Queens Park Rangers otthonában a Premier League 8. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A vendégek a 87. percben még csak 1-0-ra vezettek, a vége 3-2 lett a Liverpoolnak, a hazaiak két öngólt is vétettek.

Eredmény, Premier League, 8. forduló:
Queens Park Rangers - Liverpool 2-3 (0-0)
gól: Vargas (87., 90+2.), illetve Dunne (67., öngól), Coutinho (90.), Caulker (90+5., öngól)

Elképesztő mérkőzésen győzött a Liverpool labdarúgócsapata a Premier League 8. fordulójában. A vendégek a 67. percben egy szerencsés találattal szereztek vezetést, Glen Johnson jobb oldali lapos passzát Richard Dunne saját kapujába helyezte (0-1). A védőnek ez volt pályafutása 10. öngólja, ezzel ő a Premier League első olyan játékosa, aki kétszámjegyű eredményt ért el ezen a téren.

Úgy tűnt, ezzel a góllal célba ér a Liverpool, arra kevesen gondoltak, hogy az utolsó percek micsoda őrületes gólváltásba torkollanak. A 87. percben egyenlítettek a hazaiak, Charlie Austin fejesét Eduardo Vargas közelről bólintotta a kapuba (1-1).

Nem sokáig örülhetett a közönség, a 90. percben Philippe Coutinho 14 méterről tökéletesen lőtte ki a bal alsó sarkot (1-2).

A négy perces hosszabbítás elején ismét Vargas érkezett, egy bal oldali szögletet követően a rövid sarok felé csúsztatott, és Simon Mignolet hiába védett, a gólbíró-rendszer jelezte, hogy a labda áthaladt a gólvonalon (2-2).

És még mindig nem volt vége, a 95. percben Sterling kapott nagy labdát, megpróbált balról centerezni, de a labda nem jutott el Balotelliig, a visszafutó Steven Caulker ugyanis belebotlott, és nagy öngólt lőtt (2-3).

"Még mindig sokkos állapotban vagyok" - mondta a lefújás után Steven Gerrard, a Liverpool csapatkapitánya. "Hihetetlenül szerencsések voltunk ma, semmit sem szólhattunk volna, ha pont nélkül távozunk. A győzelem mellett egy dologba kapaszkodhatunk, hogy sohasem adjuk fel."

Hasonlóképpen vélekedett a vendégek edzője, Brendan Rodgers is. "A QPR nem érdemelte meg a vereséget, óriási szerencsénk volt."

Nagy az öröm a Liverpool csapatánál Forrás: AFP/Paul Ellis

Premier League, 8. forduló:
Stoke City - Swansea City 2-1 (1-1)
gól: Adam (43., büntetőből), Walters (76.), illetve Bony (34., büntetőből)