Vágólapra másolva!
Jól indult a nap az európai tőzsdéken, amivel párhuzamosan a hazai börzén is kisebb pluszok alakultak ki. Elsősorban az OTP és a Richter tudja korrigálni tegnapi esését. 
Vágólapra másolva!
  • Jó hangulatban kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken, ahol 0,3-1 százalékos pluszok alakultak ki nyitás után.
  • A hazai börzén szintén emelkedés kezdődött, és a BUX 0,3 százalékkal tud erősödni, amivel kissé korrigálja tegnapi esését.
  • A blue-chipek közül a Magyar Telekom egyelőre tegnapi záróértékénél stagnál, és a Mol sem mutat elmozdulást. Az OTP viszont 0,8 százalékkal, a Richter 0,7 százalékkal emelkedik.
  • Jó esélyét látja az OTP Bank, hogy megszerezze a lakossági területről kivonuló Citibank ügyfeleit, nyilatkozta Csányi Sándor az OTP elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak. Az interjúban még elmondta, ő úgy tudja, az elszámolási törvény szerint a forintosítás egy napon történik majd meg, ezt követően lehet különböző akciókat indítani. Csányi szerint 1-2 nagybank még elhagyja Magyarországot és az állami, illetve magyar tulajdonú bankok aránya nőni fog.
  • A Mol közleménye szerint a kurdisztáni Akri-Bijeel blokk mezőfejlesztési tervét hivatalosan jóváhagyta a kurd Természeti Erőforrások Minisztere. A kitermelési megállapodás és a csővezeték építési megállapodás főbb paramétereiről még tárgyalások folynak. A mezőfejlesztési terv a két találat (Bijell, Bakrman) körüli területre vonatkozik.
  • A forint gyengülni kezdett tegnap a Fed kamatdöntése után, és már 246,6-nál mozog a dollárral szembeni árfolyama. Az euróval szembeni jegyzés pedig 310 közelében jár.