Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Klicsko veszélyes kihívónak tartja Pulevet

Vágólapra másolva!
A nehézsúly legjobbjával, Wladimir Klicskóval csap össze a veretlen bolgár Kubrat Pulev november 15-én. Mindkét bokszoló elszánt, akár meglepetés is születhet a meccsen.

Pulev nem tart az összecsapástól, magabiztosan készül a Klicsko ellen, aki a WBO, az IBF és a WBA világbajnoki övét is birtokolja.

"A szorítóban minden arról fog szólni, hogy miben tudok majd több lenni, mint az ellenfelem. Elsõsorban úgy gondolom, a lábmunkának lesz döntõ jelentõsége, de majd mindenki meglátja szombaton. Ami biztos, hogy Klicsko velem szemben nem tudja majd kihasználni a fizikális fölényét, például nem fog tudni annyit ölelkezni, mint mondjuk Alexander Povetkin ellen láthattuk" - írja a Profiboksz.hu.

Wladimir Klicsko Alexander Hassenstein


Wladimir Klicsko több mint tíz éve veretlen, Samuel Peter elleni első mérkőzése óta pedig megszorítani sem tudták, bátyja visszavonulása óta egyeduralkodó a nehézsúlyban. Egyetlen célja maradt 38 évesen, hogy a WBC öv is ott lógjon a vállán, amelyet a mai mezőnyt elnézve valószínűleg könnyedén be is fog zsebelni, persze csak ha a szervezetek belemennek a négy nagy cím egyesítésébe.

Eddig elkerülte a bajt

Szombaton azonban egy olyan ellenfél következik, aki akár keresztül is húzhatja Klicsko számításait: a 33 éves Kubrat Pulev elszánt, gyors, technikás, magas és bírja az ütéseket, képességeit elismeri a világbajnok is.

"Egy olyan ellenfélre készülök, aki rendkívül magabiztos, talán csak egy kis rutin hiányzik róla. A sajtótájékoztatón is nagyon magabiztosnak tűnt, nem gondol a vereségre, csak a győzelemre. Eddig egyetlen meccsén sem került komoly bajba, de eddig nem is találkozott velem" - nyilatkozta ellenfeléről a német RTL csatornának Klicsko.

Mitől olyan veszélyes Kubrat Pulev?

"A ranglistákon nagyon előkelő helyen áll. Az olyan srácok elleni mérkőzésein, akik még nálam is nagyobbak – Dimitrenko vagy Ustinov – jó teljesítményt nyújtott, sőt idő előtt befejezte ezeket a meccseket. Nagyon jó amatőr múltja van, ami a profik között is számít. Még nem veszített, szóval úgy néz ki, hogy tényleg nem fél senkitől és nincsenek gondjai" - méltatta ellenfelét a címvédő, aki Pulev képességeit is elemezte.

"Technikás, jó a balegyenese és jól tartja a távolságot is. Ezért nehéz lesz eltalálni, ahogy a Travis Walker elleni meccsen is láthattuk. Nem hagyta magát kizökkenteni, nyugodt maradt és győzött. De biztos tisztában van azzal is, hogy egy világbajnokot nem szabad alábecsülni. Persze az ellenfelek ismernek engem, tudják, hogy mire számíthatnak, így lehet elképzelésük a megfelelő taktikáról. Igen izgatott vagyok, hogy kettőnk taktikai csatájából mi fog megvalósulni."

Mindent egy helyen az Eb-ről