Megugrott a palackos borok iránti kereslet

Megugrott a palackos bor iránti kereslet tavaly
Vágólapra másolva!
A tavalyi év második felében mintegy 21 százalékkal nőttek a Varga Pincészet eladásai 2013. hasonló időszakához képest - áll a cég most kiadott összefoglalójában.
Vágólapra másolva!

A 2013-asnál több mint egymillió palackkal többet, összesen 12 millió üveg bort értékesített tavaly a Varga Pincészet. A növekedésben a cégvezető szerint oroszlánrésze volt annak, hogy az év második felében megugrott a palackos borok iránti kereslet: Varga Péter ügyvezető-tulajdonos szerint az első félév adatai 4-, míg a második félévé 21 százalékkal múlta felül az előző évit.

lmondta, hogy a vártnál rosszabb körülmények ellenére sikerült megtermelni és felvásárolni a szükséges 12,5 millió kilogramm szőlőt. A kisebb részt a család 250 hektáros birtokáról származó 1,7 millió kilogramm szőlő képezi, amelyből a prémium borokat készítik, a többi alapanyagot a termelőkkel kötött hosszú távú szerződések alapján biztosítják.

A cégcsoport 2014-es konszolidált árbevétele 4,8 milliárd forint volt, amellyel mintegy 176 millió forintos adózás előtti eredményt ért el.