Szurkolj úgy, hogy ne kelljen miattad szégyenkeznünk

Kubatov Gábor; Bácskai János; Albert Flórián Budapest, 2014. augusztus 7.
Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke (b) és Bácskai János, a főváros IX. kerületének polgármestere a Fradi Múzeum avatóján a Ferencváros új stadionjában, a Groupama Arénában 2014. au
Budapest, 2014. augusztus 7. Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke (b) és Bácskai János, a főváros IX. kerületének polgármestere a Fradi Múzeum avatóján a Ferencváros új stadionjában, a Groupama Arénában 2014. augusztus 7-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Kubatov Gábor nem hátrál meg, és kitart amellett, hogy az obszcenitásnak és a rasszizmusnak nincsen helye a stadionokban. A Ferencváros elnöke a kompromisszumos megoldás híve, de azt állítja, három és fél éve hiába tárgyal bizonyos szurkolói csoportokkal. A futballcsapat 2,5 milliárd forintból gazdálkodik, és szerinte előbb-utóbb bajnok lesz.

Nem a szurkolókkal, csak a szurkolók egy részével van nézeteltérése Kubatov Gábornak, a Ferencváros elnökének, aki szerint a vénaszkenner csak egy indok, hogy az ultrák ne menjenek be az új Groupama Arénába.

"Három és fél éven keresztül tárgyaltam ezekkel az emberekkel. Az a klubelnök voltam, aki leült beszélgetni a srácokkal még akkor is, ha közülük néhányan, mondjuk úgy, zavaros hátterű emberek" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak adott nagyinterjújában.

Kubatov Gábor szerint előbb-utóbb bajnok lesz a futballcsapat Forrás: MTI/Beliczay László

"Ezekre a drukkerekre csakugyan szükségünk van, de csak akkor, ha tudnak viselkedni. Nem azt mondom, hogy ne szurkoljanak, szurkoljanak azonban úgy, hogy az az európai normáknak megfeleljen. Egy mérkőzésen sincs helye az obszcenitásnak, a rasszizmusnak, valamint a kirekesztésnek, sőt politikusként mondom, hogy a stadionba a politikát sem szabad behozni. Nem azt mondjuk, hogy ne szurkolj. Szurkolj úgy, hogy ne kelljen miattad szégyenkeznünk."

Kubatov szerint kompromisszum csak akkor születhet, ha a szurkolók elfogadják a klub feltételeit. "Nem fogok megrettenni a fenyegetésektől sem, ezek mind csak megerősítenek."

Kubatov szerint a stadionba a politikát sem szabad behozni Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A létesítmény azért nem maradhatott Albert-stadion, mert a névadó szponzornak ez volt a kérése. "Ha most itt az ajtón valami isteni csoda folytán belépne Flóri bácsi, a szemébe tudnék nézni, és mindennel el tudnék számolni" - mondta Kubatov, aki elismerte, ő terjesztette a jelenlegi névhasználatra vonatkozó javaslatot az elnökség elé.

Nagyon elégedett a szakmai stábbal, örülne, ha Thomas Doll még néhány szezonon át a klubnál dolgozna. "Elsősorban kitartó munka kell, és akkor meglesz a bajnoki cím is" - mondta. Hozzátette, a Fradinál sohasem lesz sportigazgatói rendszer, inkább az angol irányt tartja helyesnek, ahol van egy menedzser, aki maga a vezetőedző.

Elárulta, hogy a futballszakosztályt működtető gazdasági társaság két és fél milliárd, az egész Ferencváros pedig 4,3 milliárd forintból gazdálkodik évente.