5 kütyü, ami megváltoztatja a munkahelyi mindennapokat

A Logitech új billentyűzete bármilyen eszközt vagy operációs rendszert képes kezelni
Vágólapra másolva!
A napokban zajlik Las Vegasban az év egyik legnagyobb IT-vására, a CES. Olyan kütyüket válogattunk, amelyek hamarosan megváltoztathatják a munkahelyi mindennapjainkat - és még értelmük is van.
Vágólapra másolva!

Egy IT-vásáron általában azok a futurisztikus eszközök kapják a legnagyobb figyelmet, amelyek a kívülállók számára túlzónak vagy értelmetlennek tűnhetnek. Vajon tényleg kell beépített kamerát rakni egy kutya nyakörvébe? Tényleg kell egy fogkefébe bluetooth-kapcsolat (vagy csak a szóvicc miatt tűnt jó ötletnek)? Tényleg fontos, hogy egy cumira appokat lehessen letölteni?

Első pillantásra úgy tűnik, hogy eddig egészen jól megvoltunk ezek nélkül az innovációk nélkül.

Van azonban jó néhány olyan fejlesztés, amin talán nem tudunk ennyire megrökönyödni, cserébe viszont valós könnyítést jelent a mindennapi használatuk. Ezek közül szemezgettünk.

Phorce Freedom

Az ötlet elképesztően egyszerű: egy laptoptáska, amiben van egy laptoptöltő. A számítógépet így tölthetjük az utcán, a tömegközlekedési eszközökön vagy éppen a reptéri sorban.

Amúgy maga a táska elég konzervatívan néz ki, így senkinek nem fog feltűnni, ha mostantól ezzel járunk üzleti utakra. És külön hely van benne a tabletnek és a laptopon kívüli többi mobileszközünknek is. A táska 199 dollárba fog kerülni.

Logitech bluetooth billentyűzet

Végre valakinek eszébe jutott egy olyan billentyűzetet készíteni, ami nemcsak hogy többféle eszközhöz csatlakoztatható, de a PC-s és a Mac-es billentyűzetleosztás is megjelenik rajta. Azt, hogy éppen melyik eszközt irányítjuk a billentyűzettel egy dizájnos kapcsoló segítségével váltogathatjuk.

A Logitech új billentyűzete bármilyen eszközt vagy operációs rendszert képes kezelni Forrás: Logitech

A billentyűzet tervezett ára 50 dollár.

Imation LINK Power Drive

Látszólag csak egy 180 dolláros adapternek tűnik, de ez az eszköz sokkal többet tud: kétszer is feltölthetjük belőle a telefonunkat, miközben 64 gigabájtnyi extra tárhellyel szolgál, ahova biztonsági mentést készíthetünk. Üzleti utakra optimális.

Vysk QS1 Privacy Tok

Íme egy telefontok, ami nemcsak a portól és a karcolásoktól, hanem az illetéktelen behatolóktól is véd: az Androidos készülékekkel és iPhone-nal használható tok blokkolja a telefon mikrofonját és kameráját, illetve titkosítja az elküldött szöveges üzeneteket és fotókat. Még egy olyan app is letölthető rá, ami a kezdeményezett hívásokat is titkosítja.

A tokot pillanatnyilag csak előrendelni lehet, az ára 230 dollár.

HP Sprout

Ez az asztali számítógép egyelőre csak koncepció-fázisban van: két billentyűzete lesz, az egyik egy sima érintőképernyő, a másik pedig egy vetített billentyűzet (oda vetítve, ahol a hagyományos billentyűzetnek kellene lennie).

A trükk, hogy ez az utóbbi egyben szkennerként is működik, tehát egyetlen mozdulattal digitalizálhatjuk a jegyzeteinket, névjegykártyáinkat, és a következő pillanatban úgy használhatjuk az asztalon lévő papírlapot, mintha eredetileg is az érintőképernyőn jelent volna meg.