A sztártenor Beatlest énekel

José Cura Mahó Andrea aréna
Budapest, 2015. február 9. José Cura argentin operaénekes és Mahó Andrea énekesnő közös a fellépésükről tart sajtótájékoztatót a budapesti Le Méridien Hotelben 2015. február 9-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
José Cura, az argentin operaénekes, könnyűzenei koncerten lép fel február 21-én a Papp László Budapest Sportarénában Mahó Andrea vendégeként, ahol musical slágerek mellett, ismert popdalokat is előad.
Vágólapra másolva!

A negyedik tenorként is emlegetett José Cura, az operaszínpadok drámai szerepei után szívesen vesz részt hasonló popkoncerteken. „Jó zenét fogok énekelni, de főleg a populárisabb klasszikus zenéből. Valójában létezik jó zene és rossz zene, a többi csak sznobizmus. Vannak olyan populáris zenék, amik már klasszikusnak számítanak. Ezen a koncerten olyan dalokat fogok énekelni, melyek klasszikusak a pop műfajában, mint a Yesterday, a Let it be és az Imagine a Beatlestől. Ezek csodálatos és halhatatlan dalok” – mondta az Origo kérdésére az argentin énekes.

Valójában létezik jó zene és rossz zene, a többi csak sznobizmus Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Nem először jár hazánkban a sztártenor, a februári crossover koncert előtt még szerdán, február 11-én lép színpadra Vámos László Otellójában. „Nem az az érdekes, mit gondolok Magyarországról, hanem mit érzek iránta. Itt jól érzem magam, barátok közt vagyok. Ez egy olyan ország, ahová nem csak egy előadás miatt jövök, hanem a barátaim miatt is.

Az én viszonyom Magyarországhoz nem csak szakmai, hanem baráti is – válaszolta az Origo kérdésére José Cura, aki május 3-án Győrben lép fel egy operaária koncerten a Győri Filharmonikusokkal és Rost Andreával. Ezután Lengyelországban utazik, ahol rendezőként Mahler második szimfóniáját viszi színre.

Mahó Andreának egy régi vágya teljesült azzal, hogy a világhírű tenorral léphet színpadra. „Nagyon szeretem az ő munkásságát, amit művelt az operával. Azt hiszem, nagyon sok emberrel meg kellene nézetni azt, amit csinál a színpadon, és az opera újra nagyon nagy sikernek örvendene.

Én egy más műfajból érkezem, musicaleket és operetteket szoktam énekelni, de nagyon szeretem a klasszikus énekstílust és innen jött az ötlet, hogy csináljunk egy crossover koncertet, ami közel viszi egymáshoz a klasszikus műfajt és a pop illetve musical műfaját” – mondta a színésznő a hétfői sajtótájékoztatón.

Nagyon sok emberrel meg kellene nézetni azt, amit José csinál és az opera újra nagy sikernek örvendene. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A koncerten Mahó Andrea és José Cura mellett fellép Miller Zoltán, a koncert kuriózuma pedig, hogy egy hatvanfős gyermekkórus is közreműködik. A zenekari kíséretet a Hungarian Studio Orchesta biztosítja. José Cura hazánkban, két éve egy, a fogyatékos embereket támogató alapítvány jótékonysági estéjén lépett fel a Müpában, az akkor készült interjúnkat itt olvashatják.