Az élet Ronaldo és Messi nélkül

Ronaldo Messi
TO GO WITH AFP STORY BY JEAN DECOTTE - (FILES) A combination of file pictures shows Barcelona's Argentine player Lionel Messi (L) and Real Madrid's Portuguese player Cristiano Ronaldo. Two champions in the starting blocks: Lionel Messi and Cristiano Ronaldo resume these days their mad chase in the Champions League with the record of championship goals held by the Argentinean and coveted by the Portuguese hanging in the balance . AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
Idén, úgy tűnik, a Real Madridnak jobban szüksége van Cristiano Ronaldóra, mint a Barcelonának Lionel Messire, a két támadó góljai nélkül ugyanis a katalánok vezetnék a bajnokságot.

A Reddit.com megnézte, hogyan festene a Primera División élmezőnye, ha nem vennénk figyelembe a portugál és az argentin támadó góljait.

Jelenleg a Real 61 ponttal vezeti a bajnokságot, második a Barca 59-cel, a címvédő Atléticónak 54, a negyedik Valenciának pedig 53 pontja van.

A La Liga táblázata Messi és Ronaldo góljai nélkül:

Forrás: 101greatgoals.com

Ronaldo eddig 30, Messi pedig 27 gólt szerzett a La Ligában, érdekesség, hogy előbbi kilenc, utóbbi két 11-est rúgott be. A bajnokságban a Barcán és a Realon kívül egyetlen olyan csapat sincsen, amelyik a duó összesített 57-es gólzuhatagánál több gólra lett volna képes, a legjobb a harmadik Atlético 50 góllal.

Nélkülük 57 góllal kevesebbet láttunk volna a La Ligában idén Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Ronaldo és Messi góljai nélkül a Barca lenne az éllovas 57 ponttal (és mindössze 43 rúgott góllal), a Realnak 56, az Atléticónak pedig 54 pontja lenne. A Valencia ugyanúgy negyedik lenne (53), az ötödik helyet viszont a Villarreal foglalná el 48 ponttal, megelőzve a 46 pontos Sevillát.

Egy példa arra, hogyan állt össze az új tabella. Amikor a Real 5-1-re kiütötte az Elchét, Ronaldo négy gólt szerzett. Az új táblázat úgy készült el, mintha ez a meccs 1-1-re végződött volna, a Real így két pontot veszített, az Elche pedig nyert egyet.