Csak ikszelt Mátyusék ellen a Fradi

ferencváros ftc gyenge szereplés
Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Ferencváros - Győri ETO FC találkozón a Puskás Ferenc Stadionban 2014. március 2-án.
Vágólapra másolva!
A harmadik helyen álló Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott a Nyíregyháza otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján. Folytatta jó sorozatát a Kecskemét, ikszelt egymással a Puskás Akadémia és a Kispest. 

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Nyíregyháza Spartacus FC - Ferencváros 0-0
Nyíregyháza, 5500 néző, v.: Andó-Szabó
sárga lap: Bosjnak (48.), Kovacevic (67.) illetve Pavlovic (55.), Cukic (67.), Somalia (82.)

Nyíregyháza: Ovszijenko - Kostic, Fodor (Szokol 51.), Ivanovs, Kovacevic, Bosnjak - Zofcák, Abdouraman - Pekár (Pákolicz 90.), Halenár - Seydi (Rezes 70.)

Ferencváros:
Dibusz - Lamah, Pavlovic, Dilaver - Ramirez (Gyömbér 85.), Gera, Hajnal (Busai 69.)- Cukic, Varga (Lauth 69.), Somalia, Böde

Jobban kezdte a meccset a Ferencváros, a beszoruló nyírségiek kontrákkal próbáltak meg eljutni a vendégek kapujáig. A félidő derekára kiegyenlítettebbé, küzdelmesebbé vált a mérkőzés, nagyobb helyzetei a fővárosiaknak voltak.


A szünet után aktívabbá vált a Nyíregyháza, s bár az FTC az utolsó percig támadott, gól végül egyik oldalon sem született.

Thomas Doll csalódott az eredménnyel Forrás: MTI/Illyés Tibor


"Nagyon csalódottak vagyunk. Elöl nem volt elég erő a csapatban. Ha már átverekedtük magunkat a középpályán, akkor több szabadrúgást, szögletet kellett volna kiharcolnunk. Nem tudok szemrehányást tenni a fiúknak, mert hajtottak, próbáltak előre menni, de ma semmi sem sikerült. Ilyen pályákon, ilyen stílusú csapatok ellen nagyon nehéz sebességet nyerni és futballozni. Ez pedig ehhez hasonló mérkőzéseket eredményez. A csapatok, amelyek a túlélésért harcolnak, általában minden játékosukkal betömörülnek a kapujuk elé, így nem könnyű megtalálni a réseket" - nyilatkozta Thomas Doll vezetőedző a Fradi.hu-nak.

További eredmények

Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 1-1 (0-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 1571 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Tóth II B. (77.), illetve Punosevac (36.)
sárga lap: Zsótér (43.), Szélesi (73.), illetve Holender (18.), Ikenne-King (76.)

Puskás Akadémia: Danilovic (Hajdúch, a szünetben) - Szélesi, Tamás, Kelic, Spandler, Zsótér (Lencse, 45.), Fiola, Kleinheisler, Polonkai (Tóth II B., 72.), Harsányi - Tischler

Budapest Honvéd: Kemenes - Marku, Morgan, Kosnic, Elez - Nagy G. (Gazdag, 64.), Godoy, Hidi - Ikenne-King, Punosevac (Kone, 80.), Holender (Prosser, 21.)

Az első félidő egyetlen komoly helyzetét a kispestiek dolgozták ki, és Punosevac fejesével meg is szerezték a vezetést. A szünet előtti utolsó percben Benczés Miklós, a hazaiak vezetőedzője Lencse személyében egy újabb támadót küldött a pályára.

Ettől valamivel élénkebb lett a hazaiak játéka, a második félidő derekán a Honvéd mégis eldönthette volna a három pont sorsát, de Hajdúch, aki a félidőben váltotta a kapuban a sérült Danilovicot, megmentette a felcsútiakat. A hazai együttes negyedórával a vége előtt a csereként beállt Tóth fejesével egyenlített, és az eredmény a lefújásig már nem változott.

A Kecskemét két góllal nyert Dunaújvárosban szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában. A vendégcsapat mindhárom idei bajnoki mérkőzését megnyerte, míg a hazai együttes a téli szünet után még pontot sem szerzett.

Dunaújváros Pase-Kecskeméti TE 0-2 (0-1)
Dunaújváros, 1000 néző, v.: Fábián
gólszerzők: Savic (6.), Novák (65.)
sárga lap: Godslove (72.), illetve Karan (27.), Tujvel (81.)

Dunaújváros: Nagy G. - Csehi, Farkas V., Sárközi, Hidvégi - Orosz, Lázár, Böőr (Godslove, 69.), Papp (Petneházi, a szünetben), Nikházi - Grubjesic (Jakab, 61.)

Kecskemét: Tujvel - Lovrics, Skopljak, Karan, Gyagya, Laczkó - Vukasovic, Savic (Patvaros, 78.), Kitl (Sivacki, 92.) - Bebeto, Novák (Lévai, 90.)

Gyorsan vezetéshez jutott a vendégcsapat, majd többnyire mezőnyjáték folyt a pályán, a dunaújvárosi próbálkozásokat eredményesen rombolta a Kecskemét.

A második játékrészben többet kísérletezett kapura lövéssel a hazai együttes, de játékosai pontatlanul céloztak, miközben a túloldalon a kevés ellentámadás is elég volt ahhoz, hogy újabb gól szülessen. A Kecskemét a célratörő, eredményes futballjával hozta el a három pontot Dunaújvárosból.