Vágólapra másolva!
Keresztülvitte akaratát a Tesla, és végül New Jersey állam kormányzója is aláírta azt a törvényt, ami lehetővé teszi, hogy az autógyártók közvetlenül, márkakereskedők közbeiktatása nélkül is értékesítsék autóikat. A tegnapi győzelem azonban még csak az első lépcsőfok volt, ezt a harcot ugyanis minden egyes tiltakozó államban külön-külön meg kell még vívnia az elektromos autók gyártójának.
Vágólapra másolva!
  • Szerdán, miután az állam Szenátusa is elfogadta, New Jersey kormányzója, Chris Christie aláírta azt a törvényt, ami engedélyezi, hogy a Tesla elektromos autóit közbeiktatott kereskedők nélkül, közvetlenül a vásárlóknak is értékesíthesse.
  • A kormányzó hivatalának közlése szerint az elfogadott törvény eltörli az közvetlen értékesítés tilalmát azok az autógyártók esetében, akik nem rendelkeznek franchise szerződéssel, ezzel pedig lehetővé teszi az autógyártók számára, hogy közvetlenül értékesítsék járműveiket a New Jersey-ben élő vásárlóiknak.
  • A törvény ugyanakkor kiköti azt is, hogy azokon a helyeken, ahol ezek az autógyártók közvetlen eladást folytatnak, szervizeket is fenn kell tartaniuk.
  • A Tesla vállalati üzletfejlesztésért felelős alelnöke, Diarmuid O’Conell érthető módon örömét fejezte ki, hogy az elektromos autógyártó újraindíthatja az üzletet New Jersey-ben. A vállalatnak ugyanis még 2014 elején kellett felhagyni a közvetlen értékesítéssel ebben az államban.
  • A törvények ezzel együtt az USA bizonyos államában továbbra is tiltják a közvetlen értékesítést, így a vállalatnak államról államra mindenhol keresztül kell még vinnie akaratát, ha a teljes Egyesült Államok területén közvetlenül a vásárlók felé szeretné értékesíteni elektromos autóit.
  • A közeljövőben derül tehát ki, hogy New Jersey-beli diadal csak egy elszigetelt eset lesz, vagy más államokra is átterjed az autókereskedelem új törvénye.