Vágólapra másolva!
A rájátszásba kerülésért folytatott harcban fontos győzelmet aratott a Boston Bruins, az Ottawa Senators és a Vancouver Canucks az észak-amerikai profi jégkorongligában.

A 2011-es bajnok bostoniak az egyik nagy riválisukat, a Florida Pantherst győzték le 1:09 perccel a vége előtt szerzett góllal, az Ottawa a Detroit Red Wings együttesét, a Vancouver pedig a már biztos playoff-résztvevő Nashville Predatorst verte szétlövésben.

A Winnipeg Jets ugyanakkor 3-2-re kikapott a tavaly finalista New York Rangerstől. A Washington Capitalsban az orosz Alekszandr Ovecskin megszerezte idénybeli 50. gólját.

Keleten a hatodik helyezett fővárosiaknak 94, a Detroitnak 93, a Bostonnak 91, a már nem rájátszást jelentő helyen álló Ottawának 88, a Floridának pedig 85 pontja van. Ebből az ötösből a Red Wings és Senators 6-6, a másik három csapat pedig 5-5 meccset játszik még az alapszakaszban.

Nyugaton a Vancouver a hatodik 95 ponttal, a Calgarynak 91, a Winnipegnek 90, a címvédő, de jelenleg a playoffot éppen nem érő pozícióban tanyázó Los Angelesnek 88 pontja van. Előbbi három klubnak 5-5, a kaliforniai együttesnek pedig hat összecsapása van még hátra a rájátszás előtt.

Eredmények:
Boston Bruins-Florida Panthers 3-2
Washington Capitals-Carolina Hurricanes 4-2
Columbus Blue Jackets-New Jersey Devils 3-2, hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 3-1
Detroit Red Wings-Ottawa Senators 1-2, szétlövés után
Nashville Predators-Vancouver Canucks 4-5, szétlövés után
Winnipeg Jets-New York Rangers 2-3