Hernandez Real-karrierje veszélyben lehet

Javier Hernandez, Javier Hernáandez, foci
Real Madrid's Mexican forward Javier Hernandez celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League quarter-finals second leg football match Real Madrid CF vs Club Atletico de Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 22, 2015. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
Hosszú idő után ismét jó formában és gólerősen játszik Javier Hernandez, a Real Madrid labdarúgócsapatának mexikói válogatott csatára. A 26 éves támadó BL-továbbjutást érő gólja után a hétvégén kétszer is betalált a Celta ellen, mégsem biztos, hogy Madridban marad.

Javier Hernandez 2010-ben szerződött a Manchester Unitedbe a Guadalajara csapatából, az angoloknál 102 mérkőzésen 37-szer volt eredményes. Louis van Gaal nyári érkezésével azonban romlott a helyzete, a holland edző ugyanis nem tartott rá igényt, így kölcsönbe a Real Madridhoz került.

Az idényben eddig mindössze három bajnokin volt kezdő, kétszer játszhatta végig a 90 percet, 15-ször pedig becserélték. 495 percnyi játékidő alatt hatszor volt eredményes. A múlt héten az ő góljával búcsúztatta a Real az Atléticót a BL-negyeddöntőben, majd a Celta elleni vasárnapi bajnokin kettő gólt vállalt a 4-2-es győzelemből.

Javier Hernandez jó formában van Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Ugyan szerződése értelmében a szezon végén opciós joga lenne a spanyoloknak, hogy megvegyék (20 millió euróért vihetik is, de csak akkor, ha ezt április 30-ig eldöntik), de lehet, ebből semmi sem lesz.

Hernandez viszonya nem a legjobb Carlo Ancelottival, a Celta elleni lecserélésekor egyedül a vezetőedző nem pacsizott vele a kispadnál. "Hernandez a jelenlegi formájában kihagyhatatlan. De sajnos egyszerre csak tizenegy játékos játszhat, a többinek a padon kell ülnie" - nyilatkozta a Real edzője.