Vágólapra másolva!
Gareth Bale gyenge teljesítményt nyújtott a Real Madridban a Juventus elleni BL-elődöntőben. Nem volt kaput eltaláló lövése, kevesebb passza volt, mint Iker Casillasnak, nem is csoda, hogy a spanyol lapok keményen kritizálták.

Bale-t a 86. percben cserélte le edzője, Carlo Ancelotti, de már jóval korábban is megtehette volna, a walesi szélső ugyanis meglehetősen gyenge produkciót nyújtott.

Mindössze 18 passza volt a 86 perc alatt ez, a legkevesebb a Realból, ennél még a kapus, Iker Casillas is többször találkozott a labdával. Nem volt sem kaput eltaláló lövése, sem szerelése, és olyan átadása sem, amelyikkel valamelyik társát helyzetbe hozta volna.

Az ITV nevű angol csatorna szakkommentátoraként dolgozó korábbi MU-középpályás, Roy Keane elég kemény kritikát fogalmazott meg Bale-lel szemben, amikor azt mondta a Realnak nagyon nehéz volt tíz emberrel játszania, mert a tavaly 91 millió euróért megvett walesi semmit nem tett hozzá.

Bale (balra) mintha pályán sem lett volna Forrás: AFP

Ancelotti a fáradtsággal magyarázta Bale gyenge teljesítményét. "Most tért vissza a sérüléséből, elfáradt, és azért vittem le, mert nem akartam kockáztatni, ahhoz túlságosan fontos a számunkra. Ő a legveszélyesebb emberünk" - vette védelmébe Ancelotti a játékosát.

A spanyol lapok sem dicsérték Bale-t, a Marca azt írta, a Realnak szüksége lett volna egy olyan játékosra, aki felpörgeti a csapatot, de ez nem lehetett Bale, aki kikapcsolt üzemmódban volt a pályán. A másik Real-közeli lap, az As értékelésében elveszettnek titulálta Bale-t, és jobb ötletnek tartotta volna, ha a mexikói Javier Hernandez kezd helyette.