Büntetőkkel hozta a döntő első meccsét a Fradi

Szucsánszki Zita (FTC) és Milanovic Litre (Győri Audi ETO KC), kézilabda
Budapest, 2015. május 7. A ferencvárosi Szucsánszki Zita (b) és Milanovic Litre az FTC-Rail Cargo Hungária - Győri Audi ETO KC női kézilabda bajnoki döntő első mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2015. május 7-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A félidőben már négy góllal is vezetett a Ferencváros női kézilabdacsapata a címvédő Győr ellen a bajnoki döntő első mérkőzésén, mégis Szucsánszki Zita mentette döntetlenre a rendes játékidőt az utolsó másodpercben szerzett bombagóljával. A heteseknél aztán csak Korsós hibázott, így a Fradi 1-0-ra vezet a két győzelemig tartó fináléban. Folytatás május 14-én Győrben.

Eredmény, női kézilabda, NB I, döntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 31-31 (16-12) - hetesekkel: 6-5
Budapest, Elek Gyula Aréna, 900 néző
v.: Horváth P., Marton B.
gól: Szucsánszki 14/2, Pena 9/4, Szamoránsky 4, Kovacsicz 2, Tomori 1, Vérten 1, illetve Szeny 9/1, Kovacsics 7, Bognár-Bódi 4, Löke 3, Aguilar 3, Korsós 3/2, Boczkó-Hornyák 2
hetesek: 8/6, illetve 6/3
kiállítások: 4, illetve 8 perc

Lendületesebben kezdett a Fradi, de a gyorsan megszerzett kétgólos előny után az ETO 5-5-nél egyenlített, a 13. percben Korsós büntetőjével pedig átvette a vezetést (6-7). Elek Gábor hamarosan időt is kért, csapata pedig 8-9-ről 12-9-re fordított.

Szucsánszki és Pena nagyon élt, és a félidő hajrában a kettős emberelőny is segített abban, hogy az első 30 perc 16-12-es hazai vezetéssel záruljon.

Szucsánszki Zita nagyot játszott Forrás: MTI/Kovács Anikó

Szünet után hét perc kellett a győri egyenlítéshez (18-18), és a hajráig fej-fej mellett haladtak a csapatok. 24-24 után aztán Bognár-Bódi, majd Szeny is betalált (24-26), de Löke kiállítása után Szucsánszki már a 13. gólját lőtte, majd Szeny büntetését Pena használta ki (28-28).

Az utolsó két perce Aguilar és Szamoránszki góljai vezették be (29-29), aztán Ambros Martín kért időt, hogy felrázza tanítványait. Kovacsics előbb úgy lőtt gólt, hogy a labda a lécről Tomasevic kapusra pattanva jutott a hálóba, de Kovacsicz a szélről egyenlített (30-30).

Kovacsics Anikó a hajrában majdnem eldöntötte a meccset Forrás: MTI/Kovács Anikó

Fél percel a vége előtt ismét Kovacsics villant, a slusszpoén azonban Szucsánszkié volt, aki az utolsó másodpercben hatalmas gólt lőtt a jobb felsőbe (31-31).

Csak egy hetes maradt ki

Következhettek a hetesek. Az első körben Szucsánszki és Korsós nem hibázott, a második etapban Tomori a bal alsót, Szeny a jobb sarkot választotta. A harmadik sorozatban Vérten a kapufa segítségét is igénybe vette, Knedlíkova lövésébe pedig ugyan belekapott Tomasevic,de nem tudott védeni. Háfra és Kovacsics sem hibázott, de az ötödik körben Pena és Löke sem.

Jöhetett a hatodik sorozat, amelynek elején Korsós lövését Szikora kivédte, Szucsánszki viszont belőtte - így a döntő első mérkőzését a Ferencváros nyerte.

Győzelem a Ferencvárosé !!!!!! Szép volt Lányok!!!! Hajrá Fradi!!!

Posted by Zöld és fehér magazin on 2015. május 7.

Szívvel és lélekkel

"Szívvel, lélekkel és hittel nyertük meg a mérkőzést. Annak örülök, hogy a távozóknak egy olyan meccset adtunk, ami örökké megmarad bennük. Ezt a győzelmet nekik ajánlom, és ennek a csodálatos közönségnek. De Győrben ennél több kell védekezésben" - nyilatkozta a mérkőzés után Szucsánszki Zita a Duna World csatornán.

A két nyert mérkőzésig tartó döntő második mérkőzését május 14-én, csütörtökön Győrben játsszák.