Vágólapra másolva!
Xavi sok meccset megnyert a Barcelonának a pályán, de most kiderült, hogy azt is tudja, hogyan kell az öltőzőben rendet rakni. Az El Pais szerint az idény végén távozó középpályás volt az, aki jobb belátásra bírta a Luis Enriquével háborúzó Lionel Messit.

A spanyol bajnoki címet az Atlético ellen bebiztosító Barcelona háza táján most euforikus a hangulat, de az év elején még meglehetősen nagy volt a káosz. A francia hátvéd, Jeremy Mathieu-nek a Radio Monte Carlónak adott nyilatkozata szerint az egész azzal kezdődött, hogy a Real Sociedad elleni meccset megelőző utolsó edzésen Messi nehezményezte, hogy az edző, Luis Enrique nem fújt le egy szabálytalanságot vele szemben.

Messi csúnyán összeveszett Luis Enriquével, és másnap csak a kispadon kezdte a bajnokit, amelyet a Sociedad 1-0-ra meg is nyert, annak ellenére, hogy az argentint a félidőben becserélte edzője. Luis Enrique utólag azzal indokolta Messi kihagyását, hogy a hosszabb karácsonyi szünet miatt nem volt megfelelő fizikai állapotban, de Messi zokon vette a mellőzését, és a meccs utáni edzést kihagyta - hivatalosan gyomorrontásra hivatkozva.

Azt akarod, hogy megint Cristiano nyerje az Aranylabdát?

Úgy tűnt, egyre jobban elmérgesedik a helyzet a felek között, Luis Enrique ugyanis nem hitte el, hogy Messi beteg, ezért meg akarta büntetni játékosát, amiről végül a Xavi, Iniesta, Busquets hármas beszélte le.

Úgy tűnik, Xavinak (jobbra) van akkora tekintélye Messi előtt, hogy az argentin megfogadta, amit mondott a társa Forrás: AFP

Az El Pais nevű lap azt írja, ekkor lépett közbe Xavi, aki egy edzés után félrehívta Messit. "Nem engedhetjük meg magunknak, hogy megint az történjen, mint az előző szezonban (amikor Tata Martino irányításával semmit nem nyert a Barca). Azt akarod, hogy megint Cristiano nyerje az Aranylabdát? Hagyd abba a szarakodást, Leo!" - osztotta ki Xavi csapattársát, akit azóta ismer, mióta a klub 12 évesen leigazolta.

Messi a Sociedad elleni meccsig 23 gólt szerzett 22 meccsen, azt követően pedig 31 találkozón 31-szer volt eredményes, nem állt be tehát markáns változás a játékában, de a öltözői hangulatban érezhetően javulás történt, ami a csapat teljesítményére is hatással volt.

Abban, hogy a Barcelona két győzelemre van a triplázástól Xavi hegyi beszéde mellett sok összetevő játszott még szerepet, az egyik az, hogy Luis Enriquével a Barcelona sokkal jobb fizikai állapotban van, mint tavaly Martinóval volt.

De a Xavi-Messi eset is megmutatja, hogy hiába a világ legjobb játékosa valaki, kell, hogy a megfelelő társak legyenek körülötte, akik adott esetben tudják, hogyan kell az illetőt helyre tenni

.