Valami készül a Zeneakadémián

A megújult Zeneakadémia
Vágólapra másolva!
Együttműködési megállapodást írt alá a Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok (NFZ). Mostantól szorosabbra fűzik kapcsolatukat a zenei nevelés és oktatás területén. Az erről szóló dokumentumot Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora és Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár főigazgatója írta alá.
Vágólapra másolva!

A Zeneakadémia kimagaslóan tehetséges növendékei a szerződés értelmében „egy-egy rövidebb zenemű előadásával fellépnek az NFZ saját rendezésű koncertjein”, sőt részt vehetnek az NFZ és a Nemzeti Énekkar munkájában is.

"Az NFZ a részvételért kisegítői honoráriumot fizet a hallgatóknak, néhány vonós hallgatónak hathónapos ösztöndíjat kínál" - áll a közleményben.

A megújult Zeneakadémia Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Konzultálhatnak Kocsis Zoltánnal

A megállapodás tartalmazza továbbá, hogy a Zeneakadémia növendékei rendszeresen látogatják az NFZ, illetve a Nemzeti Énekkar próbáit. Ezen túlmenően

a karmesterképzős és karnagyképzős hallgatók konzultálhatnak Kocsis Zoltánnal,

az NFZ főzeneigazgatójával, a Nemzeti Énekkar karigazgatójával, esetleg vendégművészekkel.

Kocsis Zoltánnal konzultálhatnak Forrás: Nemzeti Filharmonikusok

"A két kulturális intézmény a jövőben évente egy közös produkciót szervez, amelynek részleteit külön megállapodásban rögzítik” – írja az MTI.

Az együttműködés kiterjed a Nemzeti Filharmonikusok edukációs programjára is, amely az NFZ ifjúsági sorozataira vonatkozik.

De érinti az egész országra kiterjedő általános és középiskolai rendhagyó ének-zene órákat, zeneiskolai "kis mesterkurzusokat", a művelődési házakban, klubokban, tornatermekben megtartott zenés ismeretterjesztő programokat, ahol a Zeneakadémia hallgatói mind hangszeres művészként, mind műsorvezetőként közreműködnek.

***

Nyerj jegyet a Müpába!

Küldd el válaszodat az alábbi kérdésre:

Milyen tisztséget tölt be Vigh Andrea a Zeneakadémián?

A válaszokat beküldők között jegyeket sorsolunk ki a Müpában megrendezésre kerülő Wagner: A bolygó hollandi (2015.06.20 18:00 vagy 2015.06.22 18:00 vagy 2015.06.24 18:00) programra.

A megfejtéseket 2015.06.12.-én 12:00 óráig várjuk a [email protected] e-mailcímen. A tárgyba ezt írd: Wagner_A_bolygó_hollandi.

A megfejtés mellett a válaszlevélbe kérjük, tüntesd fel neved, telefonszámod, postacímed és a választott programot.

A kisorsolt játékosokat a megadott elérhetőségeken a sorsolás napján (2015.06.12.) értesítjük. A játékosok a játékban való részvétellel, azaz a megfejtés e-mailen való elküldésével elfogadják a lenti nyereményjáték szabályzatot.

A nyereményjáték szabályzatot itt olvashatod.