Csökkenhet a baromfi áfája is

Minden gyerek lakjon jól! alapívány sertés osztás székely Minden gyerek lakjon jól! alapívány sertés osztás székely A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székely községben 78 család kapott egy-egy 15 kilogrammos malacot, valamint negyven kiló tápot húszezer for
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székely községben 78 család kapott egy-egy 15 kilogrammos malacot, valamint negyven kiló tápot húszezer forint értékben.
Vágólapra másolva!
230 milliárd forint marad a gazdaságban a jövőre a most elfogadott 2016-os költségvetés révén– mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A sertés áfájának csökkentése fehérítheti a gazdaságot. A családoknál több maradhat az adókedvezmények kibővítése után. Egy átlagkeresetű kétgyerekes család 9 ezer forinttal vihet haza többet jövőre havonta, a minimálbéres háztartások esetén ez 7200 forint havonta – hangzott el a sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály szerint 230 milliárd forint marad a gazdaságban jövőre a most elfogadott 2016-os költségvetés elfogadásával. A törvény része az szja csökkentése 16-ról 15 százalékra. A sertés áfájának 5 százalékra csökkentése. A kétgyermekes családok maximális adókedvezménye is növekszik.

A gazdaság fehéredését és az áfacsalások visszaszorulását várják az áfacsökkentéstől Fotó: Bielik István - Origo

A jövő évi költségvetés tartalmazza az egyes állami szolgáltatások díjainak csökkentését is. A miniszter szerint ennek teljes összege 10 milliárd forint. A bankadó 60 milliárddal csökken jövőre, de a bankok az eddigi hitelezési aktivitásuk szerint részesülhetnek ebből a kedvezményből.

Csökkenhet a baromfi áfája is

Ha megfelelőnek ítéli a kormány a mostani áfacsökkentés gazdaságfehérítő hatását, akkor a következő lépésben a baromfi áfájának hasonló mérséklése lehet- jelentette be Varga Mihály.