Terroristával fényképezkedett az Intertől távozó sztár

Xherdan Shaqiri
Xherdan Shaqiri és az imám kézfogása
Vágólapra másolva!
Magyarázkodnia kell az Intertő hatalmas meglepetésre a Stoke Cityhez távozó svájci válogatott Xherdan Shaqirinek, aki korábban a Bayern Münchennél is megfordult, mert közös fényképeket készített Shefqet Krasniqival. 

Shefqet Krasniqi nem más, mint Pristina legnagyobb mecsetjének az imámja, akit 2014 szeptemberében egy amerikai katonai akció keretében vettek őrizetbe 15 társával együtt, mert feltételezhetően dzsihádistásta csoportokba toborzott terroristákat.

Ein Bild mit dem Imam Shefqet Krasniqi und mir hat im Netz für viel unnötigen Wirbel gesorgt. Der Imam kam zu mir und...

Posted by Xherdan Shaqiri on 2015. június 29.


Shaqiri a nyaralását töltötte szülőhazájában, Koszovóban, ekkor történt az eset, amit a heves támadások miatt Facebookon próbált megmagyarázni.

Xherdan Shaqiri és az imám kézfogása Forrás: shqiperialive


"A Shefqet Krasniqi imámmal közös képem feleslegesen kavart nagy vihart. Az imám jött oda hozzám, hogy nem készíthetnénk-e egy közös képet - pont úgy, ahogy korábban már sok ezren jöttek oda hozzám. Teljesítettem a kérését, hiszen udvariatlanság lett volna visszautasítani. Természetesen fogalmam sem volt róla, hogy az imámot terrorizmussal vádolják, nem ellenőrizhetek le mindenkit, aki közös képet szeretne velem. A mi családunk is hívő muszlim, de minden szélsőségtől távol tartjuk magunkat" - írta a Stoke játékosa.