Nem lankad a leghíresebb kannibál étvágya

A Hannibal stílusos, formabontó, a kritika szereti - csak a nézők tömege nem
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban már a végéhez közeledik, nálunk augusztus 24-én indul a Hannibal harmadik, utolsó évadja. De miért érdemes várni rá? Többek között, mert kiderül pár dolog a múltból, megjelenik egy fontos, új szereplő, és egy remek rendező is besegít – lesz meglepetés bőven.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban augusztus 29-én már véget is ér a Hannibal harmadik évadja, nálunk viszont csak pár nappal előbb kezdődik el az AXN-en. Megmondjuk, miért érdemes továbbra is nézni a sorozatot.

Emberhús, mint alapanyag?

Vajon a kannibalizmus ártalmas az egészségre? A Life.hu cikkéből kiderül, kattintson IDE.

A formabontó látványvilágot annyit méltatták a kritikusok, hogy valószínűleg még az is hallott róla, aki egyetlen epizódot sem látott a sorozatból. Ez már önmagában jól jelzi a kultikus státust, a rajongókat pedig csak megerősíti abban, hogy jól választottak, amikor a széria mellett döntöttek.

A vizuális megjelenítésre a továbbiakban sem lehet panasz,

miközben a történetben is lesznek meglepetések.

A világ leghíresebb kannibálja, Hannibal Lecter Forrás: NBC

Rögtön az első részben megismerhetjük például a Gillian Anderson által játszott pszichoterapeuta, Bedelia du Maurier múltját, a későbbiekben pedig

megjelenik egy fontos karakter, Francis Dolarhyde (Richard Armitage) is,

aki a harmadik főszereplővé lép elő Hannibal és az őt üldöző Will Graham mellé.

Megismerjük Bedelia múltját Forrás: NBC

Ő a Fogtündér néven ismert sorozatgyilkos, A vörös sárkány főhőse, akit a korábbi filmes verziókban Ralph Fiennes és Tom Noonan is alakított. Amíg a korábbi szezonok epizódjai a francia, illetve a japán konyha összetevőiről kapták a címüket, addig

az új etapban csak az első pár rész viseli olasz jellegzetességek neveit

– utána már Dolarhyde mániája dominál, a címeket William Blake sárkányos festményei ihletik.

Richard Armitage feldíszítette magát a Comic-Conra Forrás: AFP/Ethan Miller

Jön még egy új szereplő, és miután a sorozat alkotója, Bryan Fuller szerint Ridley Scott Hannibal-filmjében sok van a James Bond-történetekből, így az első epizódokban a 007-es ügynökre emlékeztető akciók is lesznek.

Hátravannak még a legdurvább, legvérengzősebb képsorok

is, Fuller szerint a hetedik és a tizenkettedik részben számíthatunk azokra, utóbbiban van egy olyan jelenet, amelynek a forgatásán állítólag több stábtag rosszul lett.

Neki valószínűleg már semmi nem veszi el az étvágyát Forrás: AXN

A harmadik évadba egy remek rendező is besegít, akinek már a második szezon két epizódját is köszönhetjük, most azonban még több feladatot rábíztak. Ő Vincenzo Natali, aki például a Kocká-t és a Hibrid-et is készítette – vagy éppen a kevésbé ismert, ám annál zseniálisabb Semmi-t. Egy biztos: akinek az első két évad bejött, az most sem fog csalódni.