Kamionban készül az új idényre a biatlonlegenda

Ole Einar Björndalen, sílövészet, biatlon
SLOVENIA, POKLJUKA : Norwegian biathlete Ole Einar Bjoerndalen competes during the Men's Biathlon 12.5 km pursuit race of the IBU biathlon World Cup in Pokljuka, Slovenia, on March 8, 2014. AFP PHOTO / RENE GOMOLJ
Vágólapra másolva!
Öt évig tervezte, két év alatt pedig megvalósította nagy álmát a nyolcszoros olimpiai és tizenkilencszeres világbajnok biatlonversenyző, Ole Einar Björndalen, aki egy húsztonnás kamiont alakított át guruló fitneszcentrummá.

Már tavaly is belengette visszavonulását, a legfrissebb hírek szerint még a 2015-16-os szezont is bevállalja minden idők legeredményesebb téli olimpikonja, Ole Einar Björndalen.

A nyolcszoros olimpiai és 19-szeres világbajnok sílövő idén elindult a kontiolahti vébén is, de csak egy ezüstérmet szerzett a 4x7,5 km-es váltóval. Azonban nem adja fel és 41 évesen még egy szezont bevállal.

Ole Einar Björndalen Forrás: AFP/Rene Gomolj

A norvég TV2-nek adott interjújában ráadásul egy saját fejlesztésű kamiont is bemutatott, ami nem más, mint egy guruló fitneszcentrum. A húsztonnás járműben saját edzőterem, hat ágy, konyha, 1100 literes víztartállyal ellátott fürdőszoba, sőt még egy lézerfegyveres lőtér is található.

"Több mint öt évet gondolkodtam ezen, és két évig dolgoztam rajta. Az álmom az volt, hogy új szinte emeljem az edzéseket. Egy ilyen lakóautóval időt spórolok meg az utazás és az edzés terén is" - mondta, hozzátéve, hogy pályafutása minden bizonnyal utolsó szezonjára látványos módon próbál felkészülni.

Öt évig tervezte a kamiont Forrás: Tv2.no

Björndalen három sofőrt is alkalmaz, akik felváltva vezetnek majd ősszel és télen Európa-szerte, így a sportolónak valóban csak a saját felkészülésére kell figyelnie utazás közben.

Egil Gjelland szövetségi kapitányt lenyűgözte az innováció. "Ez egy fenomenális jármű, ráadásul Ole Einar a kezdetektől fogva egyértelművé tette, hogy megosztani másokkal is. Azt hiszem, ki is fogjuk használni a lehetőséget. Ez valóban egy nagy lépés a jövőre nézve" - mondta.

Az olimpiai hős

Björndalen az 1998-as naganói olimpián 10 km-es sprintben, 2002-ben Salt Lake Cityben ugyanebben a számban, illetve a 20 km-es egyéni, a 12,5 km-es üldözéses és a 4x7,5 km-es váltóversenyben győzött, 2010-ben Vancouverben szintén a 4x7,5 km-es váltó tagjaként, most Szocsiban pedig 10 km-es sprintben és a vegyesváltóban nyert aranyérmet. Ötkarikás ezüstérmei közül egyet Naganóban a 4x7,5 km-es váltóval, kettőt 2006-ban Torinóban a 20 km-es egyéni és a 12,5 km-es üldözéses versenyben, egy továbbit pedig 2010-ben, ugyancsak a 20 km-es egyéni viadalon szerzett. Pályafutása egyetlen olimpiai bronzérmét 2006-ban a 15 km-es tömegrajtos számban nyerte.