Vágólapra másolva!
Belehalt a pennsylvaniai Pocono Racewayen szerzett sérüléseibe a brit Justin Wilson. A vasárnapi IndyCar-futamon tragikus balesetet szenvedő pilóta 2003-ban 16 F1-es futamon indult.

A 37 éves Wilson a pennsylvaniai Pocono Racewayen szenvedett roppant szerencsétlen balesetet. Vetélytársa, az előtte haladó Sage Karam a falnak csapódott, autójának orra letört, és a lerepülő alkatrész a Wilson fejének csapódott. A brit pilóta azonnal elvesztette az eszméletét, és bár helikopterrel kórházba szállították, egy nappal később belehalt súlyos fejsérülésébe.

A Minardi és a Jaguar versenyzője volt

Wilson 2003-ban a Minardi és a Jaguar pilótájaként indult az F1-ben, de a 193 cm magas brit termete nem tette lehetővé számára, hogy komoly karriert fusson be a Forma-1-ben, ezért az Egyesült Államokba költözött, és azóta is ott versenyzett.

Justin Wilson 37 évet élt Forrás: AFP


2005-ben harmadik, 2006-ban és 2007-ben második lett a Champ Car-sorozatban, a versenysorozat 2008-ban egyesült az IndyCarral, Wilson ezután már csak három versenyen tudott nyerni. A brit pilótának két lánya volt.