Az Emírségekben nyílnak lehetőségek magyar vállalkozásoknak

Sardzsa, Egyesült Arab Emírségek,
Vágólapra másolva!
Magyar cégek kapcsolódhatnak be az Egyesült Arab Emírségek beruházásaiba a két ország között a napokban megszülető gazdasági együttműködési megállapodásnak köszönhetően - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Egyesült Arab Emírségek gazdasági miniszterével, Szultán bin Szaíd Al Manszúrival folytatott megbeszélése után.
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Arab Emírségek beruházásaiba kapcsolódhatnak be magyar cégek Forrás: Wikimedia Commons

Varga Mihály, a nemzetgazdasági tárca vezetője kifejtette, hogy a gazdasági együttműködési megállapodás, amelyet a napokban írnak alá, a két ország közötti kapcsolatok elmélyítését szolgálja. Ez a megállapodás, valamint az 1990 óta meglévő diplomáciai kapcsolatok, illetve

a 2013-ban kötött, a kettős adóztatás elkerüléséről kötött szerződés az alapja a két ország közötti hosszú távú gazdasági együttműködésnek.

A közlemény szerint a magyar cégek sikeresen kapcsolódhatnak be az Emírségek városfejlesztési beruházásaiba. A két miniszter lehetőséget látott a mélyebb együttműködésre az innováció,az élelmiszeripar és a vízgazdálkodás területén is.

Varga Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország a stabil növekedési pálya, a háztartások fogyasztásának élénkülése, valamint a visszafogott inflációs környezet miatt az Emírségek vállalatai számára is kedvező befektetői környezetet kínál. A sikeres együttműködések között megemlítette az Emirates Group tavaly év végi beruházását: a légitársaság hat globális ügyfélszolgálatának egyikét Budapestre helyezte, s a több milliárd forintos fejlesztés révén 300 új munkahelyet hozott létre a magyar fővárosban. A megbeszélésen a felek felvetették egy élelmiszer-logisztikai központ magyarországi létesítésének lehetőségét is.