Vágólapra másolva!
2010 után idén is elmarad a Bécs-Budapest ultramaraton, a szervezők szerint azért, mert nincsen elég jelentkező. Helyette félmaratont szerveznek, amelyen Kolonics Györgyre emlékeznek.

A két ország fővárosát is érintő, 350 kilométeres futóversenyre idén nem vállalkoztak elegen, ezért a szervezők csak az utolsó szakaszt, a 21 kilométeres félmaratont szervezik meg, amelyre október 23-án kerül sor.

A szervezők a mostani versennyel a hosszútávfutást szeretnék népszerűsíteni, és remélik, jövőre folytatódhat a hagyomány.

A félmaratonon Kolonics Györgyre emlékeznek Forrás: BBU

Halgas Csaba a BBU Szervezőiroda ügyvezetője elmondta, hogy a korábbi öt napon keresztül tartó verseny embert próbáló megmérettetésével szemben most egy sokkal szélesebb körben is elérhető távot rendeznek meg a Budakeszi-Budapest közötti 21 km-es távon.

A versenyen Kolonics György olimpiai bajnok kenus emlékére több száz kajak-kenus fiatal is nekivág az útnak. A futáson többek között részt vesz Kövér Márton a Merkapt SE világbajnok maratoni kenusa, aki Kolonics György emlékére vette be az őszi alapozásba ezt a félmaratont.

A verseny október 23-án, 9 órakor a budakeszi Széchenyi István Általános Iskolától rajtol.