Három pályázatra érdemes most figyelni

Vágólapra másolva!
Három pályázatra érdemes most figyelni a kis- és középvállalkozásoknak. A célok között van kapacitásbővítés és prototípus-létrehozás is.
Vágólapra másolva!

Prototípus és piaci bevezetés

Múlt héten jelent meg egy újabb, innovációt és kutatás-fejlesztési tevékenységet támogató pályázati lehetőség, mely a prototípusok létrehozásához és piacra viteléhez nyújt segítséget. A pályázat keretében a Budapest és Pest megyén kívül megvalósuló beruházásokra pályázhatnak mikro-, kis- és középvállalkozások.

További adatok:

  • 10-130 millió forint vissza nem térítendő támogatás,
  • 35-70% a támogatás intenzitás,
  • 2016. február 1. az első értékelési határnap,
  • a pályázat 2015. december 15-től 2017. december 14-ig lesz tervezetten nyitva,
  • főbb elszámolható költségek: munkabér, eszközbeszerzés, immateriális javak beszerzése, szakértői költségek, piacra jutás költsége.

Kutatás és fejlesztés

A mai naptól nyújtható be a többször módosított és igen nagy érdeklődés övezte másik K+F+I pályázat, melyen nagyvállalatok is indulhatnak. Aki még nem kezdte meg a témában a pályázat összeállítását, annak nem sok ideje marad, legkésőbb az első értékelési határnapig (2015. december 7.) érdemes benyújtani a pályázatokat. A vállalatok K+F+I tevékenységének támogatására kiírt pályázat keretösszege 5 milliárd forint.

Kapacitásbővítés

Hivatalosan is megjelent a VEKOP 2015. évi fejlesztési kerete, melyből látható, hogy viszonylag kis keretösszeggel ugyan, de jelennek meg pályázatok a Budapest és Pest Megyei beruházásokhoz kapcsolódóan is. A várhatóan még idén megjelenő pályázati források elnyeréséért igen nagy lesz a verseny. A cél a kkv-k kapacitásbővítése, a keretösszeg 1,45 milliárd forint.