A megvert Klicsko készen áll a bosszúra

Vlagyimir Klicsko, boksz, ökölvívás
Wladimir Klitschko works out at Jordan Brand's Terminal 23 in New York April 22, 2015. Wladimir Klitschko will fight Bryant Jennings for the Heavyweight Championship at Madison Square Garden on April 25, 2015. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Klicsko él opciós jogával, és visszavágót kér Tyson Furytól, aki szombaton megfosztotta őt nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki címeitől.

A 39 éves ukrán bokszoló Düsseldorfban egyhangú pontozással kapott ki a 27 éves angol sportolótól, akivel korábban olyan szerződést kötött, mely szerint Fury köteles visszavágót adni neki sikere esetén - már amennyiben Klicsko erre igényt tart.

A szombatig 2006 áprilisa óta világbajnok, és 2004 áprilisától veretlen Klicsko a meccs után még nem nyilatkozott egyértelműen, ám szerdán, a hivatalos honlapján bejelentette, kéri a visszavágót.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

"Néhány rövid éjszaka után már tudom, hogy meg kell mutassam,

Az újabb bukás nem opció" - írta a nehézsúlyt egy évtizede uraló sportoló.

A másik oldalról a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) újdonsült világbajnokának edzője - és egyben nagybátyja -, Peter Fury kommentálta a hírt: "Ez szerepelt a szerződésben, és nagyon örülünk, hogy élhetünk az újabb lehetőséggel."