Boros Misit egyszer mindenkinek hallania kell

müpa karácsony boros misi
Vágólapra másolva!
December 14-én este magyar sztárokat felvonultató ünnepi koncert helyszíne lesz a Müpa. Köztük a legfiatalabb Boros Misi, a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató felfedezettje.
Vágólapra másolva!

Boros Misi zongora

A Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató fölfedezettje a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola diákja. Nyolcévesen megnyerte a III. Országos Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraversenyt, tízévesen, 2013-ban Rómában a verseny legmagasabb pontszámával elhozta a VIII. Mozart Nemzetközi Zongoraverseny kiemelt első díját, a különdíjjal együtt.

Boros Misi Forrás: Bíró András

A Virtuózok kicsik korosztály nyerteseként egy lemezfelvételt és egy amerikai koncertfellépést kapott, ennek köszönhetően 2015. január 1-jén New Yorkban, az Avery Fischer Hallban játszhatott.

Molnár Levente bariton

Fiatal kora ellenére az egyik legfoglalkoztatottabb magyar operaénekes. Romániában, Gyergyóremetén született. 18 évesen debütált az aradi Nemzeti Színházban, 21 évesen pedig Budapesten, a Magyar Állami Operaházban játszott főszerepeket.

Nemzetközi porondon 2007-ben a Cardiff-i Énekversenyen mutatkozott be, ahol döntősként Carlo Rizzi vezényletével énekelt. Egy évvel később már a londoni Covent Gardenben debütált, 2009 óta pedig a müncheni Bayerische Staatsoper társulatának egyik vezető művésze.

Molnár Levente operaénekes Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az utóbbi években Berlinben, Bécsben, Bordeaux-ban, Münchenben, Londonban, Tokióban és Madridban is fellépett. Dolgozott Juan Diego Florezzel és Rost Andreával, valamint Marco Armiliato, Ascher Fisch, Zubin Mehta és Kent Nagano világhírű karmesterekkel. 2015 decemberében a New York-i Metropolitan közönsége előtt is fellép.

Fischl Mónika szoprán

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott magánének szakon. Az Artisjus-díjas színész, énekes 1997-től tagja a Budapesti Operettszínháznak, ahol eljátszotta a legnagyobb primadonna-szerepeket.

A Magyar Állami Operaházban 1998-ban Norinaként debütált, 2006-ban az Éj királynőjeként lépett színpadra a Varázsfuvolában, amellyel Németországban is vendégszerepelt.

Fischl Mónika szoprán Forrás: Müpa

Rendszeres vendégfellépője az amerikai Salute to Vienna újévi koncertjeinek, ahol legutóbb a New York-i Avery Fisher Hallban koncertezett.

Repertoárjával bejárta a világot, Japán, Ázsia, Amerika legnagyobb koncerttermeiben énekelt.
2012-ben a Magyar Operett Napján az Évad Operett Színésze elismerésben részesült.

Boross Csilla szoprán

Az operaénekes a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakán szerzett diplomát.
2003. óta a Magyar Állami Operaház állandó meghívott művésze. 2008 augusztusától több éven keresztül a brnoi Janácek Opera tagja.

2009-től a prágai Nemzeti Színház vendégművészeként Elettra (Idomeneo), Fiordiligi, Donna Anna, Tosca, Aida és Traviata szerepében ismerhette meg Prága közönsége.

Boross Csilla szoprán Forrás: Müpa

Boross Csilla Washingtontól Rómán át Sanghajig a világ számos operaházában énekelt már. 2010-ben Prágában megkapta a rangos cseh kulturális elismerést, a Thália-díjat.

2014-ben Verdi Az álarcosbál című művében nyújtott alakításáért neki ítélték oda a Green Room Awards elnevezésű díjat, amellyel a melbourne-i színházi világ legjobbjait ismerik el ötvennyolc kategóriában.

Az Advent a Müpában koncert karmestere Kovács János. Vele készült korábbi interjúnkat itt olvashatja.