Vágólapra másolva!
A Montenegró elleni kiütéses vereség után egy nappal óriási győzelmet aratott a magyar női kézilabda-válogatott Dánia ellen, így akár csoportelsőként is zárhat csoportjában. Németh András szövetségi kapitány csak jókat tudott mondani, Szucsánszki Zita azt nyilatkozta, megtalálta az ideális kapusát.

"Nagyon összefogottak voltak a lányok, fogadkoztak és megcsinálták. Most jó érzés volt a pálya szélén lenni. A játékosaim sportemberként kitűnőre vizsgáztak, átgondolt játékot játszottunk, csak jókat tudok mondani. Az elején négy-öt labdát elvittünk a beálló elől, ezzel nagy bizonytalanságot okoztunk" - nyilatkozta Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Dánia elleni 29-22-es győzelem után a Sport TV-nek.

Szucsánszki Zita, a válogatott és a Ferencváros irányítója azt mondta, iszonyatosan szégyellték magunkat a keddi vereség után.

Németh András Forrás: MTI/Kovács Anikó

"A szégyenérzet és egy ilyen pofon kellett ahhoz, hogy összerázza a csapatot. Nagyon egyben voltunk, és Görbicz Anita is rengeteget segített nekem. Azt mondta, ahogy a Fradiban, úgy itt is vezérnek kell lennem. Néha együtt mondjuk be a figurát, annyira egy rugóra járt az agyunk. Eddig nem jöttek be a lövések, most úgy tűnik, megtaláltam a kapusomat" - nyilatkozta.