Apple múzeum nyílt Prágában

PHOTOGRAPHER CAMERA COMPUTER
Foreign media photograph and film the new Apple Computer iMac Special Edition after Apple interim CEO and co-founder Steve Jobs introduced it during an event in Cupertino, California, 05 October, 1999. AFP PHOTO John G. Mabanglo
Vágólapra másolva!
Steve Jobs-rajongóknak kötelező ellátogatni Prágába: megnyílt egy hatalmas Apple múzeum. A kiállítást ugyanakkor hamarosan a kanapéról: virtuálisan is bejárhatja.
Vágólapra másolva!

Három épületet foglal el Prágában a frissen nyílt Apple Museum, ami az 1976-2012 közötti Apple termékekre, valamint a Pixar és a Next emléktárgyaira koncentrál. Még Steve Jobs első névjegykártyáját is kiállítják.

Dizájnőrültek

A prágai belépő 11 euró (azaz kicsit több mint 3400 forint). A jegyekből befolyó összeget jótékony célokra fordítják. Bár a honlap szerint ez a legnagyobb privát Apple kiállítás a maga 472 kiállított tárgyával, pedig az olasz Savonában novemberben nyílt meg az All About Apple múzeum, tízezer tárggyal.

A prágai múzeumban megtekintheti, miből lett az iPad. Forrás: eirunning85/imgur

Az olasz múzeum mellett Magyarország is adózott Steve Jobs emlékének a budapesti Graphisoft parkban felállított bronzszoborral.

Ugyanakkor

Steve Jobs szellemét egyértelműen a prágai múzeum igyekszik a lehető legjobban megragadni.

Hamarosan megnyílik Steven's Food névvel egy vegetáriánus étterem: olyan ételekkel, amiket valószínűleg Jobs is szeretett volna. A múzeumot pedig majd virtuálisan is körbe lehet járni. Addig a Reddit egyik felhasználója által összerakott galériát nézheti meg.