Kétezer gigabájtot bír el a Samsung új SSD-je

samsung ssd
Apró méret, többezer gigabájt
Vágólapra másolva!
Duplájára hízlalta külső meghajtójának méretét a Samsung. A Portable SSD T3 névre keresztelt adattárolon 2000 gigabájt fér el.
Vágólapra másolva!

Megmutatta új, külső SSD meghajtóját a Samsung. A Portable SSD T3 rengeteget fejlődött elődjéhez, a Portable SSD T1-hez képest, amit éppen egy éve, szintén a CES (Consumer Electronics Show) kütyüexpón leplezett le a cég.

A tároló maximális mérete immáron

2 terabájtra hízott, ami duplája az előd kapacitásának.

Akinek a 2000 gigabájt tárolóhely már túl sok lenne a jóból, vásárolhat a 250 gigabájtos, 500 gigabájtos, és 1 terás modellekből.

Apró méret, többezer gigabájt Forrás: Samsung

Ezzel együtt súlyosabb, de kisebb is lett az új üdvöske: mindössze 51 grammot nyom, ami kétszer olyan nehéz, mint a T1-es SSD. Ebben szerepet játszik az ütésálló fémház is, aminek köszönhetően strapabíróbb a kialakítás. A készülék azonban csak

akkora, mint egy hitelkártya: 74 x 58 x 10,5 milliméteres.

Vagyis mint egy névjegykártya. A T3 támogatja az USB 3.1 Type C csatlakozást, és másodpercenként akár 450 megabájtos adatátviteli sebességet ígér.

Az SSD februárban jelenik meg az Egyesült Államokban, Kínában, Koreában, és a pár európai országban, ezután pedig világszerte is elérhetővé válik majd.

Pontos árát egyelőre még nem tudni. A T1 modell tavalyi indulásakor 600 dollárba (173 ezer forint) került, jelenleg pedig már az induló ár feléért kapható.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!