Benítez szép szavakkal búcsúzik a Realtól

Real Madrid, Cristiano Ronaldo, Rafa Benítez, foci
SPAIN, Madrid:Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo and Spanish coach Rafael Benitez during the Spanish League 2015/16 match between Real Madrid and UD Levante, at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid on October 18, 2015. (Photo by Guillermo Martinez DPI/Nurphoto)
Vágólapra másolva!
Megtiszteltetésnek tartja, hogy a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője lehetett és sok sikert kívánt utódjának Rafael Benítez, akit hétfőn menesztett a spanyol klub.

Az 55 éves spanyol szakember saját weboldalán írt búcsúlevelet, amelyben úgy fogalmazott: a klub vezetőségével, összes dolgozójával és a szurkolókkal is tudatni szeretné, hogy nagy megtiszteltetés volt számára annál az egyesületnél dolgozni, ahol játékosként és edzőként felnőtt.

"Mindenkinek köszönöm a segítséget, aki az első pillanattól kezdve támogatott és megkönnyítette a munkámat" - írta Benítez, és egyúttal sok sikert kívánt az új trénernek, Zinedine Zidane-nak és stábjának.

Forrás: Guillermo Martinez DPI/Nurphoto

"Minden futballistának, edzőnek és stábtagnak a legjobbakat kívánom" - fogalmazott.

Benítez júniusban váltotta Carlo Ancelottit a Real kispadján, de

a vezetésével hullámzó teljesítmény nyújtott a csapat,

amely novemberben megsemmisítő, 4-0-s vereséget szenvedett hazai pályán az El Clásicón az ősi rivális, bajnoki címvédő Barcelonától.

Sajtóértesülések szerint Benítez több játékosával sem tudott megfelelő kapcsolatot kialakítani, a szurkolók pedig az utóbbi hónapokban rendszeresen kifütyülték a szakembert a hazai meccseken.

A Real vasárnap 2-2-es döntetlent játszott a Valencia vendégeként, így 18 fordulót követően 37 ponttal harmadik helyen áll a spanyol bajnokságban, hátránya négy pont a városi rivális Atlético, illetve kettő az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Barcelona mögött.

A madridiak következő találkozójára szombaton kerül sor a Santiago Bérnabeuban a Deportivo La Coruna ellen, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében pedig február 17-én, az olasz fővárosban lép pályára az együttes az AS Roma elleni párharc első felvonásán.

A klub és a francia válogatott legendás játékosa,

a 43 éves Zidane 2018-ig szóló szerződést írt alá,

és az első sajtótájékoztatóján látványos támadófutballt ígért, valamint trófeák megnyerését tűzte ki célul. Zidane játékosként 2001 és 2006 között szerepelt a Real Madridban, edzőként eddig a fővárosiak harmadosztályban szereplő tartalékcsapatát irányította.