Lebontják és újrahasznosítják a Vidi-stadiont

Bontják a Sóstói stadiont
Székesfehérvár, 2015. december 21. A bontás alatt álló a székesfehérvári Sóstói Stadion 2015. december 21-én. Az OTP Bank Ligában címvédő Videoton FC új, 14 ezer néző befogadására alkalmas stadionja a tervek szerint 2017 júniusára készül el. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Megkezdődött a székesfehérvári Sóstói Stadion lelátójának bontása, a létesítmény elemeinek többségét a város és Fejér megye több stadionjában, illetve határon túli településeken hasznosítják újra - mondta Cser-Palkovics András polgármester a helyszínen tartott sajtóbejáráson.

A városvezető hozzátette: a műanyag székeket több mint 30 település között osztják szét, többek között Csákvár, Iszkaszentgyörgy, Sárkeresztúr futballpályáinak lelátóit teszik komfortosabbá velük.

Cser-Palkovics András megjegyezte:

Székesfehérvár sportlétesítményei sem maradnak piros és kék székek nélkül.

A Bregyó-közi atlétikai centrum mobil lelátóinak számát bővítik, azokra szerelnek székeket, de a Köfém sporttelep rögbipályájára és a MÁV-pályán létesítendő amerikaifutball-pályára is telepítenek belőlük.

A lebontandó stadion december 21-én még így nézett ki Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A gyep az Ikarus pályára kerül a tavasz folyamán, míg a Sóstói Stadion főépületének berendezéseit a város egyéb intézményeiben kívánják hasznosítani.

A polgármester közölte, hogy

a bérletes szurkolók decemberben mintegy nyolcszáz széket vásároltak meg

jelképes, 200 forintos összegért. Mint mondta, a bérlettel nem rendelkezők ezután vásárolhatják meg székeiket, ezért várhatóan ezer fölé emelkedik az így eladott székek száma.

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Bozai István városgondok elmondta: január végén átadják a területet a "földlelátó" bontását ténylegesen elvégző vállalkozónak. Addig a korlátokat, székeket leszerelik, illetve több száz betonelemet szállítanak át a MÁV-pályára, ahol lelátót építenek belőlük.

Mészáros Attila alpolgármester szerint áprilisra fejeződhet be a teljes bontás, a közbeszerzésen kiválasztott kivitelező május-júniusban kezdheti meg az építést. Hozzátette: a közeli Sóstó természetvédelmi terület rehabilitációja is hamarosan megkezdődik a lőszermentesítéssel.

Kérdésre közölte: az eredményjelzőt elbontják és várhatóan nem hasznosítják újra, mert belül teljesen korrodált, ezért egyben nem mozgatható, szétszerelés után pedig nem újraépíthető.

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Tizenegy milliárd forintos beruházás eredményeként várhatóan 2017 nyarára egy UEFA IV-es besorolású, 14 ezer néző befogadására alkalmas modern stadion épül Székesfehérváron. A projekt része a környék teljes rehabilitációja, a Sóstó természetvédelmi terület megmentése is, amelyre a kormány további 3,850 milliárd forintot biztosít.

A tervek szerint ebben az időszakban

a Videoton FC a bajnoki találkozóit Felcsúton, a Pancho Arénában vívja,

az edzések azonban továbbra is Székesfehérváron lesznek.