A Pogány Madonna poénjai most is ülnek

A Pogány Madonna
Vágólapra másolva!
Egy jól időzített Bud Spencerrel, Chuck Norrisszal vagy a Bujtor–Kern páros valamely filmjével továbbra is nehéz hibázni itthon, a nosztalgiára hajlamos tévézők tizedszerre is megnézik azt, amit már láttak. Heti nézettség.
Vágólapra másolva!

A heti médialiftben felfelé megy Kolosi Péter, az RTL vezérigazgató-helyettese, programigazgatója, mivel a tíz legnézettebb műsorból nyolcat elvitt az RTL Klub: vagy az első nyolcból hetet, ami szintén a jelentős fölényre utal. Célcsoportban a top 10-ből kilenc helyet csípett meg az RTL Klub.

Felfelé megy még Kern András, A Pogány Madonna a TV2-n ugyanis a legnézettebb magyar film lett a múlt héten, a 710 ezer követő pedig nagyon szép teljesítmény annak fényében, hogy mindenki látta már harminchatszor az alkotást – de úgy tűnik,

sokan szeretik télvíz idején a nyári Balatont és a csattanós pofonokat nézegetni.

Lefelé halad Gillian Anderson, ugyanis a napokban kiderült, hogy véget ér a Hajsza című sorozata. Neki nem kell nagyon elkeserednie, mert két hét múlva már az új X-akták-ban kötekedhet Mulderrel, és rémüldözhet az ufók láttán.

A legnézettebb műsorok listájának élén a Barátok közt, ami nem meglepetés, aztán az RTL Híradó, a Fókusz Plusz és a napi Fókusz jön. A TV2 a Tények-kel, a Shrek-kel és a már említett Bujtor-filmmel ért el nagyobb tömegeket. A Duna TV legnézettebb műsora a Magyarország, szeretlek volt, kissé pikáns, hogy a felvételről leadott vetélkedőben még az a Jakupcsek Gabriella sziporkázott, akit karácsony előtt tett lapátra az MTVA.

Forrás: Origo / Nielsen

A szombati görbén az látszik, hogy az RTL Híradó veri a Tények-et, utána A Pogány Madonnával időznek a hazai tévézők, de amint vége, hűtlenül elhagyják a TV2-t.

Forrás: Origo / Nielsen

Van vasárnapi görbénk is: az RTL és a TV2 fej-fej mellett halad, majd úgy tűnik, a Shrek nyeri a sávját, de a Múmia már nem érdekli a TV2 nézőit annyira, így este fél 9-től már a riválisa uralkodik.

Forrás: Origo / Nielsen

Alább a heti közönségarány teljes lakosságban. Itt csak 1,2 százalékponttal vezet az RTL Klub a TV2 előtt, ugyanis utóbbi a reggeli és a délutáni sávban erős, azonban ezek a műsorok (Mokka, telenovellák) hiába nyerik a sávjukat, már nem férnek be – nézőszámot tekintve - a top 20-ba. A Duna TV a harmadik, utána két RTL-tévé, a Film+ és a Cool jön.

Forrás: Origo / Nielsen