Lenyomta az elemzőket az Intel

Intel
SANTA CLARA, CA - AUGUST 19: People take photographs in front of the Intel logo outside of an Intel office August 19, 2010 in Santa Clara, California. Intel announed today that it plans to buy security software maker McAfee for a reported $7.68 billion. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az elemzői várakozásokat meghaladó bevételt és profitot ért el a negyedik negyedévben az Intel. A szép számok ellenére a vállalat részvényei erősen adták a jelentést követően.
Vágólapra másolva!

A társaság részvényenkénti 74 centes és 14,9 milliárd dolláros bevételről számolt be. Az előbbi változatlan maradt, míg az utóbbi 1 százalékkal emelkedett éves alapon. Az egy részvényre eső nyereség tekintetében ezzel az Intel alaposan felülmúlta a 63 centes Thomson Reuters konszenzust, de jobban teljesített a 14,8 milliárd dolláros bevételi várakozásnál is – írja a CNBC.

Sikeres átalakulás

Noha az Intel egyre inkább

áll át a lassuló PC chip üzletről más jövedelemforrásokra,

mint az adatközpontok és az „Internet of Things” (a mindent behálózó internet), a profitja mégis 1 százalékkal 3,6 milliárd dollárra zsugorodott.

Forrás: http://www.b2bnn.com/

A vállalat vezérigazgatója, Brian Krzanich optimistán nyilatkozott az eredmények közzététele után. Hangsúlyozta, a 2015-ös számok azt mutatják, hogy

az Intel fejlődik, és a stratégiájuk működik.

Ebben az évben pedig folytatni kívánják a növekedést, hajtva egy egyre okosabb és összekapcsoltabb világ infrastruktúráját.

Pozitív várakozások

A jelenlegi negyedévre nézve a menedzsment 14 milliárd dolláros bevételre számít, melyből 400 milliót a tavaly felvásárolt Altera adhat. Mindazonáltal nem egyértelmű, hogy az elemzők által az első negyedévre várt 13,89 milliárdban az Altera benne van-e.

Emellett a vezetés 58 százalékos bruttó margint vár az első negyedévre, a megelőző 64,3 százalék után. A nyereségességet mérő bruttó margin a negyedik negyedévben elmaradt a megelőző 65,4 százaléktól, de meghaladta a vállalat által várt 62 százalékot.

Az Intel részvényei

közel 5 százalékot csökkentek

a jelentés közzététele után a zárás után kereskedésben.