3,6 milliárdot érnek az utolsó Malév-jegyek

szimulátor
Az egyik legnépszerűbb típus, a Boeing 757-800. A Malév flottájában öt ilyen gép repült
Vágólapra másolva!
A légitársaságok nemzetközi szövetsége tartozik a Malévnak 3,6 milliárd forinttal a cég csődje előtt eladott utolsó jegyek után. A Malév felszámolója eladja ezt a követelést.
Vágólapra másolva!

Pályázatot írt ki a Malévnek a légitársaságok nemzetközi szövetségével (International Air Transport Association, IATA) szembeni követelés értékesítésére a társaságot felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. Az IATA által működtetett elektronikus elszámolási rendszerekben visszatartott, a Malév utolsó repülőjegyeinek értékesítéséből származó 12,85 millió dollárról (mai árfolyamon mintegy 3,6 milliárd forintról) van szó, írja a Kamaraonline.hu.

750 ezer foglalása volt

A Malév négy éve, 2012 február elején kényszerült végleg a földre. A légitársaság csődje közvetlenül 7200 utast érintett, közülük több mint háromezren tartózkodtak külföldön, amikor leállt a cég. Ennél azonban sokkal többen voltak azok, akik a következő hónapokban terveztek utazni a Malévvel, a légitársaságnak összesen 750 ezer foglalása volt.

Ezeknek a jegyeknek az árát tartja vissza mind a mai napig a globális jegyeladó rendszert működtető IATA.

Az ügyfelek még nem kapták meg

A kérdést azóta sem sikerült rendezni, így viszont azok az ügyfelek sem láttak még a pénzükből semmit, akik annak idején utazási irodán keresztül vásároltak Malév repülőjegyet. Kártértést eddig csak azok kaptak, akik a Malév csődjének bejelentését követő három napon belül utaztak volna, őket ugyanis a kormány döntése alapján a magyar állam kártalanította.