Kudarc Zuglóban: nincs még költségvetés

Zugló, polgárrmsteri hivatal
Vágólapra másolva!
Nem sikerült elfogadnia a zuglói képviselő-testületnek a 2016-os költségvetést, mivel egyik nagy párt sem támogatta – értesült az Origo. Legközelebb jövő szerdán dönthetnek erről. 
Vágólapra másolva!

Egyelőre nincsen 2016-os költségvetése Zuglónak, mivel a képviselő-testület csütörtöki ülésén levették a napirendről az ügyet. Úgy tudjuk, hogy a költségvetést egyetlen bizottság sem támogatta, majd az MSZP és a Fidesz képviselői javasolták, hogy vegyék le a napirendről a szavazást.

Nem sikerült elfogadnia a zuglói testületnek a költségvetést Forrás: Origo

A XIV. kerületben egyik oldalnak sincsen többsége, ezért folyamatos egyeztetésekre van szükség. Úgy tudjuk, a költségvetést azért is ellenezte a Fidesz és az MSZP, mivel nem egyeztettek velük róla.

A kisebb szervezetek, így a Civil Zugló Egyesület azt javasolta, hogy változtassák meg a bizottságokon belüli erőviszonyokat, hogy nekik is legyen beleszólásuk a döntésekbe. Ezt a javaslatot is elvetették.

Legközelebb jövő hét szerdán ül össze a testület, hogy döntsenek a büdzséről. A kerületnek március 15-ig kell elfogadni a költségvetést.