Mikor nyerjen a Puskás Akadémia, ha nem most?

Zsótér Donát, Puskás Akadémia, foci
Dunaújváros, 2016. április 20. A felcsúti Zsótér Donát (k) ünnepli gólját csapattársaival a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott MTK Budapest - Puskás Akadémia mérkőzésen Dunaújvárosban 2016. április 20-án. MTK-Puskás Akadémia 0-1. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A második helyezett MTK Budapest meglepetésre 1-0-ra kikapott az eddigi sereghajtó Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szerdai játéknapján. A mérkőzést a fővárosi csapat ideiglenes otthonában, Dunaújvárosban rendezték. Győzelmükkel a felcsútiak elmozdultak az utolsó helyről.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
MTK Budapest - Puskás Akadémia 0-1 (0-1)
Dunaújváros, 521 néző
v.: Vad II
MTK: Hegedüs - Bese, Baki, Poór, Vadnai - Gera D. (Varga Sz., 69.), Vass Á., Kanta, Thiam, Hajdú (Deutsch, 61.) - Nikac (Torghelle, a szünetben)
Puskás Akadémia: Pogacsics - Pauljevic, Tar, Fiola, Nagy Zs. - Pekár, Zsidai, Sallai (Bacelic-Grgic, 88.), Polonkai, Zsótér (Curko, 82.) - K. Mészáros (Márkvárt, 79.)
gól: Zsótér (32.)
sárga lap: Hajdú (26.), Kanta (50.), Torghelle (71.), Baki (92.), illetve Zsidai (50.)

A kezdés előtt a hétfőn elhunyt olimpiai bajnok labdarúgóra, Szarka Zoltánra emlékeztek a játékosok és a szurkolók.

A felcsúti együttes, amelynél szombaton edzőt váltottak - Robert Jarni helyét az idény végéig Szíjjártó István vette át -, a meccs elején átengedte a kezdeményezést az MTK-nak, fél óra elteltével azonban egy kiváló kapáslövéssel megszerezte a vezetést. A gól után a vendégek az előny megőrzésére törekedtek, a fővárosi kék-fehérek pedig hajtottak az egyenlítésért, de a szünetig ez nem sikerült nekik.

Zsótér Donát ünnepli gólját csapattársaival Forrás: MTI/Illyés Tibor

Fordulás után előbb megint az MTK futballozott fölényben, majd a Puskás Akadémia ritmust váltott, két helyzete is volt, de aztán újra átadta az irányítást ellenfelének. A hajrához közeledve egyre inkább erősödött a fővárosi együttes nyomása, viszont a felcsútiak jutottak el - szerencsés körülmények között - egy kapufáig. Az MTK a lefújásig már nem tudta feltörni a rivális védelmét, így meglepetésre pont nélkül maradt a sereghajtó pozíciójából ezzel a sikerrel elmozduló Puskás Akadémiával szemben.

Szijjártó István győzelemmel mutatkozott be a kispadon Forrás: MTI/Illyés Tibor

A felcsútiak sikere azért is meglepő, mert az együttes az addigi 15 idegenbeli mérkőzése közül mindössze egyszer tudott nyerni (november 28-án, a Vasas otthonában 4-2-re), négy döntetlen mellett viszont tízszer kikapott. Az MTK mérlege szinte pont a fordítottja volt: a kék-fehérek 12 győzelem és két döntetlen mellett eddig csak egyszer kaptak ki pályaválasztóként, október 31-én a Haladástól (0-1).