Vétókra kérték, de nem lépett Karácsony Gergely

zuglói polgármester-jelöltek vitája várnai lászló
zuglói polgármester-jelöltek vitája várnai lászló civilzugló egyesület zuglói polgármester-jelöltek vitája várnai lászló civilzugló egyesület zuglói polgármester-jelöltek vitája
Vágólapra másolva!
Szatmáryné Jahl Angéla kinevezését és a kerületi cégek közbeszerzési szabályainak megváltoztatásának a megvétózását kérte Karácsony Gergely zuglói polgármestertől Várnai László, a Civil Zugló képviselője. A PM-es politikus vasárnapig vétózhatott volna, de nem tette meg. Csütörtökön rendkívüli ülést tart a képviselő-testület. 
Vágólapra másolva!

Várnai László, a Civil Zugló képviselője nyílt levélben arra kérte Karácsony Gergely polgármestert, hogy a Városligetről szóló határozat elleni vétója mellett még két kérdésben emelje föl a szavát. A képviselő szerint a polgármesternek meg kellene vétóznia Szatmáryné Jahl Angéla kinevezését. A 2014 őszén még fideszes képviselőjelöltként induló politikust pályáztatás nélkül nevezték ki a kerületi Társasház- és Közterület-fenntartó Kft. igazgatójának.

Várnai László újabb vétókat kért Karácsony Gergely polgármestertől Fotó: Bielik István - Origo

Várnai azt is kéri Karácsony Gergelytől, hogy vétózza meg a testület azon döntését, hogy a Városgazdálkodási Zrt. 100 millió forintig ezentúl újra maga intézheti a közbeszerzéseit. A közterület-fenntartási, útépítési, felújítási és egyéb közbeszerzéseken nyerő cégek kiválasztásába, az árakba, ahogy eddig, nemcsak beleszólásunk, de még csak belelátásunk sem lesz – mondta Várnai László.

A képviselők még márciusban úgy döntöttek, a százötvenmillió forintos értékhatár helyett az ötvenmillió feletti beszerzésekről is a testület dönt majd.

A PM-es polgármester vasárnapig vétózhatott volna, de nem tette meg. A zuglói képviselő-testület csütörtökön rendkívüli ülést tart a Liget Projekt támogatásáról.

Fidesz–MSZP-összefogás

Mint arról az Origo is beszámolt, határozatban állt ki a zuglói képviselő-testület a Liget Projekt mellett. Rozgonyi Zoltán előterjesztését a Jobbik, az LMP és a Civil Zugló nem támogatta, de így is meglett a többség. Karácsony Gergely polgármesternek május végéig kell együttműködési megállapodást kötnie a Városliget Zrt.-vel. A PM-es politikus megvétózta a döntést.

Karácsony Gergely megvétózta a zuglói testület Liget Budapestről szóló döntését Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Múlt hétvégén civilek demonstráltak a Liget Budapest projekt ellen a Városligetben, ahol több mint ötszáz résztvevő formázta meg a „Ligetvédők szimbólumát”, a bátorságot jelképező ökölből kinövő fát.