Elhalasztják a román fordulót a focista halála miatt

harlem gnohéré dinamo bucuresti román foci patrick ekeng halála
Bukarest, 2016. május 7. Harlem Gnohéré, a Dinamo Bucuresti játékosa sír, miután kameruni csapattársa Patrick Ekeng összeesett és meghalt a Viitorul Constanta elleni román első osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Bukarestben 2016. május 6-án. A 26 éves Ekenggel feltehetőleg szívroham végzett hét perccel a becserélése után. (MTI/AP)
Vágólapra másolva!
Nem lesznek meccsek a román futballbajnkoságban a hét végén és a jövő hét elején Patrick Ekeng tragikus halála miatt. A rendőrség vizsgálja, hibáztak-e az elsősegélynyújtók.

Patrick Ekeng halála miatt az összes, hétvégére és hétfőre tervezett bajnoki mérkőzést elhalasztotta a Román Labdarúgó-szövetség (FRF).

A keddre kiírt kupadöntőt is más időpontra tették át: Ekeng klubja, a Dinamo Bucuresti és a CFR Cluj május 17-én csap majd össze egymással.

Ekeng döbbent játékostársai a tragédia után. Az előtérben a síró Harlem Gnohéré Forrás: MTI/AP/-------------------


A 26 éves, kameruni válogatott Ekeng péntek este, a Viitorul Constanta elleni mérkőzés 69. percében lett rosszul. Miután összeesett, azonnal kórházba szállították, és másfél órán át sikertelenül próbálták újraéleszten. A rendőrség vizsgálja a tragédiát, miután

felmerült, hogy súlyos hibákat követtek el az elsősegélynyújtás és ápolás során.

A játékos csereként állt be, és mindössze hét perce volt a pályán, amikor rosszul lett. Ekeng – aki korábban spanyol, svájci és francia klubokban is szerepelt – tavaly került a román fővárosi csapathoz. Felesége és kislánya Párizsban él.

A bukaresti Dinamónál nem ez volt az első ilyen eset. A csapat korábbi kapitánya, Catalin Hildan szintén mérkőzés közben lett rosszul és halt meg 2000 októberében.

A Dinamo-szurkolók mécseseket gyújtottak a pályán Ekeng emlékére Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement