Idős házaspárt fojtogatott a mentőápoló

Vágólapra másolva!
Először vérnyomást mért, majd megkötözte a kiszolgáltatott házaspárt: mentőápolót vádol rablással a Pest megyei főügyészség.
Vágólapra másolva!

Előzetesbe került a mentőápoló, aki a vádhatóság szerint május 18-án bántalmazott, majd kirabolt egy idős váci házaspárt.

Bíztak az egyenruhában

A férfi vörös mentős overalljában látogatta meg a sértetteket, azzal az ürüggyel, hogy megvizsgálja őket. Meg is mérte vérnyomásukat, majd váratlanul berángatta őket a hálószobába – állítja a Pest megyei főügyészség.

A gyanúsított előbb a férfit, majd feleségét fojtogatta párnával és a magával hozott gézszalaggal,

miközben pénzüket követelte. A házaspár ennek ellenére is ellenállt, mire a férfi fegyvert vagy fegyverutánzatot húzott elő, hogy megfélemlítse őket.

Végül 70 ezer forintot zsákmányolt áldozataitól, majd elmenekült – távozása előtt azonban a hálószobába zárta a párt, rögzítve az ajtót a már említett gézszalaggal.

Elszökhetett volna

A fegyveres rablással gyanúsított férfit napokon belül elfogták – a főügyészség szerint ugyanakkor tartani lehetett szökésétől, és a tanúk esetleges megfélemlítésétől, ezért javasolták az előzetes letartóztatást, amit az ügyben eljáró bíróság vasárnap rendelt el.