Startupos megoldás az Eb-re: utazzon Toulouse-ba telekocsival!

Toulouse
A Saint Pierre híd és a Saint Joseph de la Grave kórház
Vágólapra másolva!
Akár arra tippelt a magyar rajongó, hogy lesz miért maradnia Franciaországban a magyar-portugál csodameccs után, akár ma vagy holnap indul útnak, a lehetőségek drágák és alig elérhetőek. A leggyorsabb megoldást most is a közösségi megoldás elvén alapuló startupok kínálják. Utazzon telekocsival, aludjon más lakásán, és látogasson éttermeket ajánlások mentén.
Vágólapra másolva!

Toulouse-t, ahol a magyarok a nyolcaddöntőben léphetnek pályára, bő 500 kilométer választja el Lyontól, és több mint 1800 Budapesttől. Vasárnapig ismét több tízezer magyar kel útra, hogy a magyar-belga meccsre időben a dél-franciaországi nagyvárosba érjen. Ehhez kínál pénzbarát megoldást egy magyar startup, a BlaBlaCar, amely megbízható telekocsi szolgáltatása mellett tippeket is ad, hogy meccs előtt és után hogyan töltsék el a szurkolók szabadidejüket Toulouse-ban.

A Saint Pierre híd és a Saint Joseph de la Grave kórház Forrás: hemis.fr/BARRERE Jean-Marc / hemis.fr/Barrere Jean-Marc

Míg repülővel 70 000 forint alatt nem úszhatjuk meg, de a legkedvezményesebb vonatár is bőven 20 000 forint felett van, telekocsival ennek töredékéért eljuthatnak Lyonból Toulouse-ba,

fuvart pedig Magyarországról is találni Toulouse-ba 20 000 forintért.

Műalkotások a metróban

Nem szabad kihagyni a sétát a Place du Capitole-hoz, de ha belefér a szurkolók idejébe, felkereshetik a Saint-Sernin Bazilikát, majd korzózhatnak a Garonne folyó partján. Toulouse érdekessége, hogy műalkotásokért még múzeumba sem kell menni, többet a metrómegállókban is megcsodálhatunk. Toulouse a világ vezető repülőgépgyártójának,

az Airbusnak is otthont ad, a gyár pedig részben turisták számára is látogatható.

A technikai vívmányok iránt érdeklődők emellett felkereshetik az Aeroscopia múzeumot. Ezen a környéken melegebb a nyár, mint Párizsban, feltétlenül érdemes napszemüveget, szalmakalapot és naptejet csomagolni az útra.

A Place du Capitole Forrás: ONLY FRANCE/PATRICE THEBAULT/ ONLYFRANCE.FR/Patrice Thebault

Ezek ragadozók

Toulouse-ban a stadionban már nem történhet olyasmi, amiért bárkinek szégyenkezni kellene. A London Townra keresztelt angol bár a legjobb helyszín arra, hogy a meccs után Dzsudzsák, Gera és a többiek egészségére gurítsunk le pár pohárral.

Toulouse-ban nagy kultúrájuk van a minőségi húsoknak,

a l’Entrecôte étteremben nagyszerű rostélyost, steaket szolgálnak fel kiváló mártással és a helyi szokás szerint korlátlan mennyiségű sültburgonyával. Szintén javasolt megkóstolni a helyi termékekből készített „Atelier du burgert”.

Aki BlaBlaCarral érkezik Toulouse-ba vagy indul onnan egy újabb francia városba, neadjisten haza, annak a Matabiau vasútállomás vagy a Ramonville metróállomás kiváló helyszín a többi telekocsissal való találkozásra.