Vágólapra másolva!
Isztambulban, Európa harmadik legnagyobb repülőterén, kedd este hármas öngyilkos merényletet követtek el, amelyben legalább 36 ember meghalt. A támadás után nem sokkal landolt a szerb röplabda-válogatottat szállító gép, és a játékosoknak két órát még a gépen kellett tölteniük, mielőtt kimenekítették őket.

Az újvidéki születésű Lukács László, a szerb röplabda-válogatott menedzsere a Tanjug hírügynökségnek küldött üzenetében megerősítette, hogy a csapat tagjait kedd este a leszállás után nem engedték ki a repülőből, írta a VajdaságMa délvidéki hírportál.

A repülő 22.05-kor landolt Isztambulban, de a játékosok még 23.45-kor is a repülőgépen voltak, mivel a hatóságok előbb a repülőtér épületében tartózkodó, mintegy 6000 embert menekítették ki, és csak utána távozhattak azok, akiknek a gépe a terrortámadás idején vagy utána ért földet.

Forrás: AFP/John MacDougall

A szerb válogatott szerda délelőtt folytatja útját Teheránba, ahol a Világliga harmadik hétvégéjén az I. csoportban július 1. és 3. között Iránnal, Argentínával és Olaszországgal méri össze erejét.

Szerbia egy napos késéssel indult el Teheránba, mivel hétfőn a rossz időjárási viszonyok miatt a repülőgép nem tudott felszállni Belgrádból.