Ronaldo mosolyt és örömkönnyeket remél

Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, foci
Portugal's forward Cristiano Ronaldo (R) comforts Wales' forward Gareth Bale after the Euro 2016 semi-final football match between Portugal and Wales at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Décines-Charpieu, near Lyon, on July 6, 2016. Portugal won the match 2-0. / AFP PHOTO / ROMAIN LAFABREGUE
Vágólapra másolva!
Portugália válogatottja jutott elsőként a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság vasárnapi fináléjába, miután 2-0-ra legyőzte Wales csapatát.
Vágólapra másolva!

„Valami hasonlóról álmodtunk a kezdetektől fogva. Nagyot küzdöttünk, nehéz fázisokon mentünk keresztül, és bár rosszul rajtoltunk, mégis döntőig jutottunk. Még semmit sem nyertünk, de az álom kapujában vagyunk" – idézte Cristiano Ronaldót az Ojogo.pt portál.

„Remélem, hogy mosolyt és örömkönnyeket csalunk majd az arcokra. Mindig is az volt az vágyam, hogy nyerjek valamit Portugáliával, most egyre közelebb vagyok ehhez a célomhoz."

Gareth Bale és Cristiano Ronaldo Forrás: AFP/Romain Lafabregue

A portugálok második gólszerzője, Nani megszólalni is alig tudott a boldogságtól. „Nem is készültem a gólörömömre, főleg ösztönből ünnepeltem. Boldogok vagyunk, de tudjuk, hogy nem válogathatjuk meg az ellenfelünket. Hinnünk kell magunkban, és a lehető legjobban kell futballoznunk."

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya még a görögöknek is köszönetet mondott. „Két évvel az után, hogy átvettem a válogatottat, elértük a célunkat. Köszönöm mindenkinek, aki segített ebben, erősebbek és egységesebbek lettünk. Köszönöm a drukkereinknek, de még a görög szurkolóknak is, akik az egyenes kiesés során szorítottak értünk" – mondta.

Fotó: Polyák Attila - Origo

„Az első gól mindig kritikus szokott lenni, ezúttal is ez történt. Portugália kiválóan védekezett, és nem adott nekünk teret. A második félidő elején öt percig nem koncentráltunk, és egy elődöntőben a portugálok ellen keményen megbűnhődtünk" – nyilatkozta Chris Coleman, a walesiek edzője.

"Erős csalódottságot érzünk, de egyben büszkék is vagyunk magunkra. Mindent beleadtunk, megpróbáltuk élvezni a mérkőzést, de sajnáljuk, hogy nem tudtunk eljutni a döntőig. Szeretnénk megköszönni a szurkolóinknak a hihetetlen támogatást" – nyilatkozta a lefújás után Gareth Bale.

Gareth Bale Fotó: Polyák Attila - Origo

Az Uefa.com a mérkőzés után megkérdezte a walesiek egykori világklasszis csatárát, Ian Rusht is. „A félidőben azt mondtam, hogy valami különleges dolgot kell tennie annak a csapatnak, amelyik nyerni akar. Ez a különlegesség egy fantasztikus fejesgól volt. A második félidő első 15 percében Portugália két gólt is szerzett, ez döntött."