Három napig szól a jazz a Balatonnál

Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay
Vágólapra másolva!
Mario Biondi koncertje elmarad, mert hangszálműtétje lesz, de lesz helyette Earth, Wind & Fire Experience Al McKay-vel.
Vágólapra másolva!

Újabb sztárfellépővel bővült a Paloznaki Jazz Piknik programja, igaz, az Al McKay-vel fellépő Earth, Wind & Fire Experience meghívása kényszerű volt, mivel az utolsó napokban derült ki, hogy a korábbi kiírásban szereplő Mario Biondinak hangszálműtétje lesz, amit nem láttak előre.

Így augusztus 6-án az Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay fog fellépni Biondi helyett. A 6 Grammy-díjas Al McKay egyébként az Earth, Wind & Fire (EWF) oszlopos tagja volt korábban, és Paloznakon korunk legzseniálisabb soul-funk-jazz zenészeivel fog fellépni, akik autentikusan adják vissza az Earth, Wind & Fire dalait.

Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay: középen McKay a kutyával Forrás: Dillon Padgette

A chicagói Earth, Wind & Fire két generációt is meg tudott érinteni, mint minden idők legsikeresebb soul-funk-disco zenekara. A funk alapokat jazz, soul, disco, blues, folk és pszichedelikus elemekkel ötvözték olyan egyedi módon, hogy a kritikusok

egy új stílust akartak elnevezni róluk.

Egyik legsikeresebb albumuk az 1975-ben megjelent That's the Way of the World. Körülbelül 100 milliót adtak el belőle, és az After the Love has Gone számuk évekig vezette az amerikai rádiók lejátszási listáját.

Al McKay a chicagói Earth, Wind & Fire egyik legfontosabb tagja volt. Ő alapította az Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay formációt, amelyik jól tudja visszaadni az EWF koncertek eredeti hangulatát. A zenekarban van trombita, kürt, billentyű ütősök, szaxofon, és kitűnő vokálosok is.

A 6-i koncerten természetesen az Earth, Wind & Fire soul-disco-funk klasszikusait is játszani fogják. Lesz a Boogie Wonderland, a Fantasy vagy a That's The Way Of The World, és valószínűleg a Septembert is játszák majd.

Az idei lesz az 5. Paloznaki Jazz Piknik, és a látogatottságra sem lehet majd panasz, mert a kedvezményes jegyelővétel meghaladta a várakozásokat. Valószínűleg tehtá látogatottsági rekord lesz, de bővül a fesztivál mérete is. Idén a 3 napon

3 színpaddal és több kiszolgálóegységgel készülnek.

A nulladik napon, csütörtökön a St. Germain egész estés koncertet ad. Pénteken és szombaton nemzetközi és hazai előadók egyaránt fellépnek. Játszik a brit acid jazz csapat, az Incognito, az Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay és a Váczi Eszter Quartet is. Rajtuk kívül játszik még a Bin-Jip - Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint és Andrew J projektje, a Csemer Boggie, a Pankastic!, Marge, a Belau, a Kéknyúl Hammond Band, a Szőke Nikoletta Quartet, a Juhász Gábor trió, valamint a Jász András és Barátai formáció.

A tavaly nyílt Sáfránkert étterem melletti színpadon

fiatal tehetségek zenélnek majd egy, vagy kétszemélyes formációkban.

A fesztiválra tavaly már több mint hatezren mentek el. A fesztivál alatt külön buszjárat indul Paloznakról a környező településekre, Balatonfüredre, Csopakra, Almádiba és Alsóörsre is. A fesztivál házigazdája a Homola Pincészet, társszervezője pedig Paloznak Önkormányzata.