Az öntelt emberek posztolnak az edzésükről

edzés gyúrás kondi konditerem evezés
Egy tanulmány szerint nárcisztikus emberek azok, akik az edzésükről posztolnak
Vágólapra másolva!
Manapság rengeteg mindenről tesznek közzé bejegyzéseket az emberek. Ha viszont az edzésről posztolunk valamit a Facebookra, akkor önzőek, önteltek vagyunk, legalábbis ez derült ki egy kutatásból.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg mindenkinek van olyan ismerőse, aki az élet minden pillanatáról közöl egy bejegyzést a Facebookon, legyen az egy kirándulás, vagy éppen egy meghitt vacsora. Egy friss tanulmány szerint ezek

a közösségi médián megosztott fotók a személyiségről árulkodnak.

Akik például az edzésekről tesznek közzé információkat, azoknak az embereknek külső megerősítésre van szükségük, hiúk, gyakran önelégültek.

Az értekezést a londoni Brunel Egyetemen írták, kifejtették, hogy a nárcisztikus jellem leginkább azokra igaz, akik valamilyen cél abszolválását teszik közzé a Facebookon, a legtöbbször pedig ez a konditeremben edzőkre igaz.

Egy tanulmány szerint nárcisztikus emberek azok, akik az edzésükről posztolnak Forrás: AFP/Damien Meyer

A nárcisztikus személyek ráadásul az átlagosnál sokkal többször posztolnak az állapotukról, a diétájukról, az edzésterveikről, ergo

Ezek a bejegyzések pedig egyértelműen lájkvadászok, azaz arra mennek, hogy a felhasználót minél többen megerősítsék abban, hogy jó, amit csinál.

A másik oldalt viszont azok képviselik, akik inkább a barátjukról, vagy barátnőjükről közölnek fotókat, írásokat, ők inkább a háttérben szeretnek maradni, hiszen

A kutatást 555 Facebook felhasználó adatai alapján készítették. Elsősorban az öt fő személyiségtípust - extrovertáltság (kifelé fordulás), neurotikusság (befelé fordulás), beleegyező típus (kapcsolatorientált), lelkiismeretesség (teljesítményorientált), illetve a nyitottság vagy intellektus -, illetve az önbecsülést és nárcisztikus hajlamokat vizsgálták.